BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.412,65
HABER /  DÜNYA

Savaşın çocuklarına destek

Şanlıurfa’nın Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde UNİCEF ile Kızılay’ın birlikte organize ettiği “Suriyeli Mülteci Çocuklara Deste...

Abone ol

Şanlıurfa’nın Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde UNİCEF ile Kızılay’ın birlikte organize ettiği “Suriyeli Mülteci Çocuklara Destek Projesi” hayata geçiriliyor.

UNİCEF KIZILAY ORTAKLIĞI
Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri içerisinde kurulan çadırlarda Suriyeli mülteci çocuklara, Çocuk Dostu alanı olarak 04-18 yaş gençlere psikolojik destek verilmeye başlandı. Proje hakkında bilgi veren UNİCEF Yetkilisi Uzman Sosyolog Abdulgaffar Çalışkan, “Savaş ortamından kaçıp Türkiye’ye sığınmış olan Suriyeli mülteci ailelerin çocuklarını bulundukları psikolojik durumdan kurtararak Unicef ve Kızılay’ın ortaklaşa yapmakta olduğu Suriyeli çocukların desteklenme projesi kapsamında Akçakale Süleyman Şah Çadır Kentinde yapım çalışmalarımız ve faaliyetlerimiz sürmektedir. En yakın zamanda faaliyete geçerek birçok çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Bu birimin kurulması aşamasında yardımlarını ve desteklerini esirgemediklerinden dolayı başta Kızılay ekibine ve kamp yönetimi başkanı Halil Tek yıldız beyefendiye ve ekibine Unicef ve Kızılay yetkilisi olarak teşekkür ederim” dedi.

’’ÇOCUKLARIN PSİKOLOJİK ANLAMDA BÜYÜK DESTEĞE İHTİYACI VAR’’
Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Müdürü Halil Tek yıldız ise, “Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı Süleyman Şah konaklama Tesislerimize sığınan Suriyeli misafir çocuklarımıza yönelik Kızılay ve Unicef tarafından ‘Çocuk Dostu Projesi’ çadır kentimiz içerisinde faaliyetlerine başlayacaklardır. Buradaki Suriyeli çocuklarımızın Psikolojik anlamda büyük desteğe ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. Bu proje ile çocuklarımıza destek sağlayan Unicef ve Kızılay yetkililerimize teşekkür ediyorum” dedi.
(İHA)