BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,71
ALTIN 2.410,08
HABER /  DÜNYA

Bakan’dan iftarda müjde

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkiye bursuyla okuyan öğrencilerin sorunlarının farkındayız. İyileştirmeleri hissediyorsunuz. Önümüzde...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkiye bursuyla okuyan öğrencilerin sorunlarının farkındayız. İyileştirmeleri hissediyorsunuz. Önümüzdeki zaman içinde Türkiye bursuyla okuyan öğrencilerin imkanlarını geliştirme noktasında önemli adımlar atacağız" dedi.

’’BAŞARININ TEK YOLU ÇALIŞMAK’’
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda düzenlenen ’Uluslararası Öğrenciler İftar Programı’na katıldı. Bozdağ, yemek sonrası yaptığı konuşmada, "Başarının tek yolu var, çalışmak ve çalışmak. Başka hiçbir yolu yok. Dünyada, Türkiye’de nerede ve hangi alanda olursa olsun başarının sırrı çalışmaktır. Çalışmadan başarılı olmuş insan yoktur. Sizler çalıştınız ve ülkelerinizde başarılı oldunuz, bugün buradasınız. Şimdi, Türkiye’de çalışacaksınız" dedi.

’’KENDİ ÖĞRENCİLERİMİZ GİBİ GÖRÜYORUZ’’
Faydalı olmanın yolunun iyi yetişmekten ve çok çalışmaktan geçtiğine dikkati çeken Bozdağ, zamanı durdurma imkanının olmadığını ve bu yüzden zamanın etkin ve verimli kullanmanın da yolunun bulunması gerektiğini söyledi. Türkiye olarak yurtdışında bulunan pek çok insanın Türkiye’de okumasını arzu ettiklerini belirten Bozdağ, "Türkiye bursuyla okuyan öğrencileri kendi öğrencilerimiz gibi görüyoruz. Türkiye’nin öğrencileri neyse dünyanın dört bir yanından burada okuyan öğrenciler de bizim için odur. Eğitim verirken dünyanın dört bir yanında insanlığın hayrına konuşacak insanlara yardım verdiğimiz için Türkiye olarak gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

’’NİJERYA’DAN KOSOVA’DAN ARKADAŞLARINIZ VAR’’
"Sizler bulunduğunuz neresi olursa olsun Türkiye ile ülkeniz arasında büyük bir köprüsünüz" diyen Bozdağ, "Bugün buralarda kurduğunuz dostluklar oralarda daha başka boyutlarda elbette gelişecek ve bu köprülerle daha iyi iletişim kurabileceksiniz. Telefonlarınız, adreslerinizi asla kaybetmeyin. Bugün burada Nijerya’dan Kosova’dan olsun pek çok arkadaşınız var, bunlar sizin için bir zenginliktir" dedi.

ÖĞRENCİLERE MÜJDE
Türkiye’de eğitim gören öğrencilerin her zaman yanında olacaklarına işaret eden Bozdağ, "Türkiye bursuyla okuyan öğrencilerin sorunlarının farkındayız. İyileştirmeleri hissediyorsunuz. Önümüzdeki zaman içinde Türkiye bursuyla okuyan öğrencilerin imkanlarını geliştirme noktasında önemli adımlar atacağız" şeklinde konuştu. Türkiye’deki vakıf üniversitelerine seslenen Bozdağ, bursların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan uluslararası öğrencilere de açılması gerektiğini dile getirdi. Bozdağ, "Mezun olduktan sonra Türkiye’ye pek az uğrayanınız olacak, çalışma konusunda sıkıntılar var o sıkıntıları çözme konusunda da bir düşüncemiz var. Bu kısıtları bir masaya yatırmayı düşünüyoruz. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde başarılı olan öğrencilere ’Yok sen Türkiye’de çalışamazsın demek’ istemiyoruz. Onun için bir hazırlığımız olduğunu müjdelemek isterim" şeklinde konuştu.
(İHA)