BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

’’Savaş tellallığı doğru değil’’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Türkiye olarak kesin raporlara kavuşmadan savaş tellallığı yapmanın doğru olmayacağını söyledi. <br/...

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Türkiye olarak kesin raporlara kavuşmadan savaş tellallığı yapmanın doğru olmayacağını söyledi.
Bursa’da düzenlenen MHP Gürsü İlçe Başkanlığı aday tanıtım toplantısına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, ABD’nin Suriye’ye düzenlemek istediği operasyonu değerlendirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu konuyla ilgili gereken açıklamayı yaptığını belirten Adan, "Biz Birleşmiş Milletler’in kararını beklemek noktasında bir iradeyi ortaya koyduk. Ayrıca geçmişte destek vermiş olduğumuz Suriye’den gelecek bir müdahaleye karşı Türkiye’nin de müdahale etme hakkı meclisten geçti biliyorsunuz. Onun şimdilik değişmemesi, devam etmesi konusunda bir düşünceye sahibiz. Türkiye Birleşmiş Milletler kararını beklemeden, bu birleşmiş milletler gözlemcilerinin Suriye’deki faaliyetlerinin sonucunda kesin raporlara kavuşmadan bir savaş tellallığı yapmanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Dolayısıyla meşru zeminde raporların ortaya çıkması ve Birleşmiş Milletlerden alınacak kararların beklenmesi noktasında Milliyetçi Hareket Partisinin durduğu noktadır" dedi.
(İHA)