BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

’’Muhalifler sarin gazı kullandı’’

Suriye’nin BM Elçisi Beşar Caferi, muhaliflerin 22, 24 ve 25 Ağustos’ta Şam yakınlarında Suriye askerlerine sarin gazıyla saldırdığını iddia...

Abone ol

Suriye’nin BM Elçisi Beşar Caferi, muhaliflerin 22, 24 ve 25 Ağustos’ta Şam yakınlarında Suriye askerlerine sarin gazıyla saldırdığını iddia etti.
Kimyasal silah kullanımının geçerliliği kabul edilmeden Suriye’ye yapılacak müdahalenin doğru olmayacağını kaydeden Caferi, “Terörist gruplar kimyasal silah üretmek için Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye gibi ülkelerden malzemeler almıştır” dedi.
Suriye’ye yapılması planlanan olası bir müdahale öncesi açıklamalarda bulunan Suriye’nin BM Elçisi Caferi, Suriye’ye yapılacak müdahalenin kimyasal silah araştırmaları yapan görevlilerin işlerine engel olacağı uyarısında bulundu. Savaş haline hazır olduklarını da kaydeden Caferi, her türlü senaryoya hazır olduklarını ifade etti. Suriye’ye yapılacak müdahalenin tüm bölgede sorun oluşturacağını da belirten Caferi, kimyasal ya da nükleer silah kullanımının kabul edilemeyeceğini de ifade etti.
(İHA)