BIST 10.333
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.458,87
HABER /  DÜNYA

Aşırı sıcaklar hayatı olumsuz etkiliyor

İstanbul’da yüksek seyreden hava sıcaklığı, hayatı olumsuz etkiliyor. Sıcaktan bunalan dönercilerden bazıları ’ekmek parası’ diyerek terini ...

Abone ol

İstanbul’da yüksek seyreden hava sıcaklığı, hayatı olumsuz etkiliyor. Sıcaktan bunalan dönercilerden bazıları ’ekmek parası’ diyerek terini silerken, bir esnaf ise kendini suya atmak için Taksim Meydanı’na havuz istediğini belirterek espri yaptı.
Bir haftadır etkisi altına alan sıcak havanın yarın 41 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Sıcaklığın artmasıyla Taksim’de ateş başında çalışan döner ustaları da zor anlar yaşıyor. Sıcak havada ekmek parası kazanmak için çalışan dönerciler, bir yandan güneşin, diğer yandan döner ateşinin sıcaklığını yaşıyor.
Yarın ki sıcaklığın 41 derece kadar çıkabileceğini duyan dönerci, “Allah bizlerin yardımcısı olsun. Havanın, ateşin, dönerin sıcaklığı nasıl çalışıyoruz, nasıl ekmek parası kazanıyoruz” dedi.
Başka bir usta da “Ekmek parası için sıcakta çalışmak zorunda olduklarını söyleyerek, Allah bize sağlık sıhhat versin bizde çalışalım. Sıcakta olsa bir şey olmaz. Her mevsimin bir güzelliği var. Sıcakta, soğukta, serinde olacak” şeklinde konuştu.
Bir başka dönerci ise, döner başında terleyince kendisini havuza atmak istediğini bu yüzden de Taksim Meydan’da bir havuz yapılmasını istedi.
(İHA)