BIST 10.062
DOLAR 32,39
EURO 34,66
ALTIN 2.390,18
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sav meğer neler söylemiş neler!

Gandi, İstifaların peşine düşürken İstanbul yönetimi yıkılmadık ayaktayız mesajı verdi. Sav ile ilgili bir iddia ise bomba gibi!

Abone ol

İNTERNETHABER- CHP İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu ile Genel Sekreter Önder Sav arasındaki 'taktik savaşı'nda yeni perde. CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleri cumartesi günü toplandı. Genel Merkez cephesinde Gandi, istifaların peşine düşerken, Sav'ın söylediği iddia edilen sözler CHP kulislerine bomba gibi düştü.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın İstanbul İl Yönetim Kurulu'ndan sekiz
kişiyi istifa ettirmesiyle başlayan ve yönetimi düşürmeyi hedefleyen taktiği boşa çıktı. CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleri, ''Yönetim düşmüştür'' diyen Önder Sav'a cumartesi günü ''toplantılı mesaj'' verdi.

YÖNETİM CUMARTESİ GÜNÜ TOPLANDI

CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu'nun 11 üyesi cumartesi günü öğlen saatlerinde Şişhane'deki il merkezinde bir araya geldi. İl Sekreteri Uğur Göksoy'un başkanlık etiği toplantıda durum değerlendirmesi yapıldı. Göksoy'un toplantıda "Yönetimin düştüğü iddiası çok şaşırtıcı. Genel merkezin böyle bir açıklama yapmasına anlam veremedim'' dediği öğrenildi. Toplantıya katılan bir yöneticinin ise ''Yönetim düştüyse neden kayyum atamıyorlar. Defterlere ve banka hesaplarına neden el koymuyorlar. Genel merkez kendi söylediğine kendisi bile inanmıyor'' yorumunu yaptı. Bir başka yöneticisi ise "Medyanın tavrı da çok
şaşırtıcı. Sayın Sav bir hafta önce (medyayı istediğim gibi yönlendirdim)
demesine rağmen, medya genel merkezden sızdırılan bilgileri test etme
ihtiyacı bile duymuyor'' tespitinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU KURULTAY İSTEDİ

Cumartesi günü yapılan ''durum değerlendirmesi'' toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul İl Yönetimi'ne verdiği talimatın uygulanması için gereken çalışmaların yapılması takvime bağlandı. Kılıçdaroğlu'nun ''İstanbul İl Yönetimi işsizliğe karşı bir kurultay düzenlesin'' talimatını değerlendiren CHP'liler, konuyla ilgili ilk çalışmanın salı günü saat 18.00'de yapılmasına karar verdi. Buna göre, pazartesi günü ilçe örgütlerine yazı yazılarak ''her ilçeden bir temsilci'' istenecek. İlçelerden gelen temsilciler, İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleriyle ''eşgüdüm'' halinde çalışacak. ''İşsizliğe Karşı Mücadele Kurultayı'' adı verilecek olan çalışmaya sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin geniş katılımın sağlanması da hedeflenecek.

'O TOPLANTIYI NEDEN YAPTILAR?'

Öte yandan, CHP'ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İstanbul İl
Başkanlığı üzerinden başlayan krizde ilginç gelişmeler de yaşanıyor.
Perşembe günü CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın talimatı üzerine
İstanbul'daki belediye başkanlarını toplayan Selami Öztürk'ün girişimi
Kılıçdaroğlu'nun tepkisini çekti. Kılıçdaroğlu Genel Sekreter Önder Sav'a
"Bu toplantının anlamı nedir?" diye sordu. Sav'ın, ''Benim bir bilgim yok. Başkanlar İstanbul'da belediye çalışmalarını nasıl birlikte yürütürüz diye konuşmuşlar'' dediği öğrenildi. Sav'ın, bu görüşmenin ardından akşam saatlerinde yakın çevresine "Gürsel Tekin geri dönebilir'' dediği ifade edildi. Önder Sav'ın bu görüşmenin ardından Tokat'a gitmemesi ve Ankara İl Yönetim Kurulu üyelerini genel merkeze çağırması ise dikkatlerden kaçmadı. Sav'ın Ankara İl Yönetim Kurulu üyelerine "Ankara'dan Gürsel Tekin'e 12 oy çıkmış, bu nasıl oldu, neden engelleyemediniz" diye sorduğu ifade edildi.

KILIÇDAROĞLU İSTİFALARIN PEŞİNDE
SAV TEKİN'İ NASIL HARCADIĞINI ANLATTI
AYRINTILAR HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

KEMAL BEY'İN MYK'DA ETRAFINI ÖYLE BİR ÇAKTIM Kİ KIPIRDAYAMAZ BİLE

CHP kulislerinden sızan bilgiler ilginç gelişmelere yol açacağı benziyor.
CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi 18 kişinin Ankara'ya yaptığı ziyarette yaşanan diyaloglar da sızmaya başladı.

Kulislere sızan bilgilere göre, ''Gürsel Tekin'i yeniden başkan olarak görmek istiyoruz'' talebiyle Genel Sekreter Önder Sav'la görüşen 18 yönetici şok bir cevapla karşılaştı. Genel Sekreter Önder Sav'ın "Gürsel Tekin aşkından vazgeçin. Kemal Bey Gürsel'i istese de olmaz. Kemal Bey'in MYK'da etrafını öyle bir çaktım ki, kıpırdayamaz bile. Bu yüzden Gürsel'i bırakın. Kendi içinizden birini seçin'' dediği öğrenildi. İl Yönetim Kurulu üyeleri Sav'ın bu çağrısına olumsuz yanıt verdi.

'GANDİ' İSTİFALARIN SEBEBİNİ ARAŞTIRIYOR

Öte yandan, İstanbul'daki 12 belediye başkanından dokuzunun Ortaköy Feriye Restoran'da toplantı yapmasını ''kendisine karşı bir hareket'' olarak yorumladığı öğrenilen Kılıçdaroğlu, yakın çevresine ''Lokantada il başkanı seçmeye çalışmak geleneklerimizde yok'' dedi. Kılıçdaroğlu'nun istifa eden sekiz yöneticiyle ilgili olarak bilgi aldığı ve yöneticileri kimlerin
istifaya zorladığının araştırılmasını istediği de kaydedildi.

İLGEZDİ: TEKİN'E KARŞI HAREKET İÇİNDE BULUNMADIM

Bu arada, İstanbul İl Yönetim Kurulu üyelerini istifaya zorladığı öne
sürülen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, basında çıkan haberlerin ardından İlçe Yönetimi'nce örgüt toplantısına çağırıldı. Yaklaşık 600 kişinin katıldığı CHP Ataşehir İlçe Örgütü'nün toplantısına katılan Battal İlgezdi, ''basında çıkan haberler yalan. Ben hiç kimseyi istifaya
çağırmadım. Gürsel Tekin benim dostumdur. O'na karşı böyle bir harekete girişmem. Lokantada il yönetimindeki arkadaşlarla tesadüfen karşılaştık''
dedi. İlgezdi, Tekin'in İstanbul'da başarılı çalışmalar yürütüğünü de
belirterek "Bunun en yakın tanığı benim. İki yıl yönetimde birlikte omuz
omuza çalıştık'' dedi. İlçe Başkanı Kaya Uluyılmaz'ın yönettiği ve 600
kişinin katıldığı toplantıda İlgezdi'ye belediye çalışmalarıyla ilgili
sorular da yöneltildi.