BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,90
HABER /  MEDYA

Satın aldığı poşeti 'memnun kalmadım' diyerek iade etti

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, bir tüketicinin satın aldığı poşeti, ürünleri eve bıraktıktan sonra "Memnun kalmadım" diyerek markete iade etmek istediğini yazdı.

Abone ol

Çevreyi koruma adına naylon poşetlerin 1 Ocak’tan itibaren paralı hale getirilmesi uygulamada bazı sıkıntıları beraberinde getirdi. Deniz Zeyrek, "Naylon Poşet meselesi" başlığıyla yayımlanan yazısında tüketicilerden ve sosyal medyadan yansıyan eleştirileri aktardı.

Naylon poşet uygulamasının doğru olduğunu ancak uygulama eksiklikler ve yanlışlıklar olduğunun ortaya çıktığını yazan Zeyrek, devamında bazı örnekler verdi:

POŞETLER MARKASIZ OLMALI
"-Kasada çevreci ve sonraki alışverişlerde kullanılmak üzere kalıcı bir alternatif bulacağımı düşündüm. Böyle bir imkan sunulmadı ve aldıklarımı elimde taşıyamayacağım için poşetleri satın almak zorunda kaldım. Alışverişin 2018'den tek farkı, (ürünlere gelen zamları saymazsak) poşet için fazladan ödediğim 2 TL oldu. Verilen poşetlerin üzerinde marketin ismi ve amblemi var. Oysa para ile satın alındığı için poşetler markasız olmalı. Marka varsa, reklam sayılıp ücreti market tarafından karşılanmalı. 

MEMNUN KALMADIM DİYEREK POŞETİ İADE ETMİŞ
-Bir tüketici poşeti satın alıp, ürünleri eve bıraktıktan sonra (memnun kalmadım) gerekçesi ile markete iade etmek istemiş. Tüketici yasasında karşılığı olmadığı için konu market çalışanları için zor bir denkleme dönüşmüş.

ÇORAP ALAN DA PAHALI ELBİSE ALAN DA AYNI ÜCRETİ ÖDÜYOR
-Tekstil ürünleri satılan mağazalarda çorap alan müşteri de pahalı bir elbise alan müşteri de aynı ücreti ödüyor. Kasa önlerinde en çok bunun polemiği oluyor. Genelde ödemeyi yapan erkekler poşet almıyor. Kadınlar bir süre sonra (eşim poşet almayı unutmuş) diye kasaya geri dönüyor." 

Paralı poşet isyanı 'marketler de bize reklam parası versin'

Deniz Zeyrek'in yazısının tamamı