BIST 10.471
DOLAR 32,80
EURO 35,21
ALTIN 2.447,05
HABER /  DÜNYA

Sarkozy'nin tutumu O'nu bile telaşlandırdı

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin yeni bir "Marie Antoinette" vakasına dönüşmesinden korkan...

Abone ol

Fransa’da işçi ve öğrenciler emeklilik yaşının 62’ya çıkarılması nedeniyle yaklaşık iki haftadır sokakları birbirine katarken, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin kendisine lüks bir uçak alması Almanya Başbakanı Angela Merkel’i bile telaşlandırdı. Merkel, Sarkozy’ye halkın sokaklarda olduğu bir sırada uçak alımını ertelemesi tavsiyesinde bulundu.

Daily Mail’in haberine göre, Sarkozy için sipariş edilen ve Fransız vergi mükelleflerine 151 milyon dolara mal olan A330-200 tipi lüks uçağın Hint Okyanusu’nda süren deneme uçuşlarının tamamlanmak üzere olduğu ve birkaç hafta içinde cumhurbaşkanlığına teslim edileceği bildirildi.

Ancak teslimatın zamanlaması Fransız muhalefetiyle birlikte, Almanya Başbakanı Merkel’in bile dikkatini çekti.

Euro’nun değerinin korunması amacıyla alınacak kararları görüşmek üzere hafta içinde Sarkozy ile bir araya gelen Merkel, Fransız Senatosu’nun emeklilik yaşını 60’tan 62’ye çıkararak çalışanlara yeni bir yük getirdiği bir sırada lüks uçağın gündeme gelmesinin iyi bir zamanlama olmayacağını söyleyerek, Sarkozy’e uçağın teslimatını hiç değilse bir süre için ertelemesi tavsiyesinde bulundu.

Daily Mail’in iddiasına göre Sarkozy’nin danışmanları da, Fransa tarihinde ikinci bir Marie Antoinette vakasının” yaşanmaması için muhaliflerin “Air Sarko One” olarak adlandırdığı uçağın teslimatının bir süre ertelenmesini istedi.