BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,46
ALTIN 2.490,54
HABER /  DÜNYA

Şarkıya 50 milyon harcayıp haciz gelince ağlıyorlar

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirerek, "Şarkıya, türküy...

Abone ol

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirerek, "Şarkıya, türküye 50 milyon harcayıp haciz gelince ağlıyorlar" ifadelerini kullandı.
AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı’nın Alanya Öğretmenevi’nde köy muhtarlarıyla düzenlediği kahvaltıya AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel de katıldı. Büyükşehir Yasası hakkında muhtarlara bilgi veren Türel, yasayı eleştiren muhalefet partililerin seçim zamanı oy almak için köy köy dolaşarak hizmetlerini anlatmaya başlayacaklarını belirtti. Artık Türkiye’de yerel yönetimlerin yapısının ve hizmet imkanının değiştiğini söyleyen Türel, “Türkiye’de 1930 yılında yazılmış Yerel Yönetimler Kanunu’yla AK Parti iktidarına kadar idare edilmekteydi. Antalya’da 2002’de başkanlığına aday adayı olduğumda detaylı bir şekilde Belediye Kanunu’nu okuduğumda hiçbir şey anlamadım çünkü bugünkü neslin 1930’da yazılmış Türkçeyi anlayabilme ihtimali zordu. 1930’da yazılmış Belediye Kanunu’yla bizler 2004 senesine kadar idare edildik. Çağın değişimine ayak uyduran, günün koşullarına ihtiyaç duyulan bir Belediye Kanunu’na açıkçası 2004 yılında AK Parti iktidarıyla kavuştuk. Bu reformlar ardı ardına devam etti. 2006’da, 2008’de ve 2012’deki 6360 sayılı Büyükşehir Yasası’yla da bu sürdü ve bundan sonra da halkın ihtiyacına, çağın değişimine göre devam edecek. Bu yasaları çıkarmamızın nedeni vatandaşlarımıza daha hızlı, daha etkin ve daha verimli hizmet götürmektir" dedi.

"KÖYLERE HİZMET BÜTÇESİ AYIRMAYAN, HESABINI VERİR"
Antalya’nın tüm köylerine İl Özel İdare’nin 2012’de 10 milyon lira yatırım bütçesi olduğuna dikkat çeken Türel, “Alanya Belediyesi’nin geçen yılki bütçesi 90 milyon lira. Bu yasayla birlikte sadece Alanya Belediyesi’nden köylere yılda 10 milyon liralık bir bütçe ayrılacak. Bu mecburidir, keyfi filan değil. Bütçesinin yüzde 10’nu ayırmak zorundadır. Bunu ayırmazsa, harcamazsa suç işler, soruşturma geçirir ve bunun hesabını da verir. Eskiden Antalya’nın Gazipaşa’sından Kaş’a kadar 10 milyon lira ile hizmet götürülüyordu. Bu kanun yürürlüğe girdiğinde Antalya’nın tüm köylerine ayrılan bütçe sadece Alanya Belediyesi köylerine ayrılacak. Bir de Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 10 bütçesi var ve onun da ayrılması zorunlu. Üstelik bu kanunla Büyükşehir Belediyesi bütçesi de artıyor. Antalya’nın yaklaşık 1 milyar lira olması beklenen bütçesinin 100 milyon lirası Antalya’nın köylerine harcanmak zorunda" diye konuştu.
Büyükşehir Yasası’nı çıkarmak istediklerinde muhalefetin tepkisiyle karşılaştıklarını anımsatan Türel, kanun çıkarılırken çok enteresan seslerin yükseldiğini söyleyerek, “Bu seslerden bir tanesi de Antalya’dan geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı çıktı dedi ki, ‘Ben bu kanunla Antalya’ya zor hizmet ediyorum. Bu kanun çıktıktan sonra Alanya’nın köylerine nasıl hizmet edeceğim?’ Bunlar internette var. İnternete girin bunların hepsi çıkar. Şimdi o gün, ’Alanya’nın köylerine nasıl hizmet ederiz?’ diyenler, seçimler yaklaştı, köyünüzde kapınıza kadar gelip, ’Alanya’nın köylerine en iyi hizmeti ben getiririm’ diyecekler. 6 ay önce dediklerini halkın unuttuğunu sanıyorlar. Arkadaşlar bunlar başarısızlığa mazeret aramanın kılıflarıdır. Seçildiklerinde, ’Bu kadar büyük coğrafyaya nasıl hizmet götürürüm?’ diyeceklerdir" diye konuştu.

"ŞARKIYA 50 MİLYON HARCIYORLAR SONRA HACİZ GELİNCE AĞLIYORLAR"
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni gerçekleştirdiği sanat etkinliklerine çok fazla para harcadığı gerekçesiyle eleştiren Türel, “Antalya Büyükşehir Belediyesi bir senede nakit olarak festivale, panele, konsere, şarkıya, türküye 50 milyon lira harcadı. Ondan sonra da, ’Haciz geldi’ diye ağlıyorlar. Sen kendi yandaşlarına milyonları ödüyorsun, oraya parayı buluyorsun ama memleketin hizmetine gelince yok. Benim dönemimde yapılan o kavşakların hepsinin maliyeti şimdiki parayla 5 milyon Türk Lirası’dır. Yani biz şarkıya o kadar para harcamak yerine o kavşaklardan 10 tane yapabilirdik. Hem de bir senede harcanan parayla. Şimdi Antalya’nın önceliği şarkı, türkü, konser mi yoksa ulaşım sorunun çözülmesi mi?" dedi.
(İHA)