BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Net konuştu: ’’İzmir’i alacağız’’

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, yerel seçimlerde İzmir’i mutlaka alacaklarını söyledi.<br/>AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, p...

Abone ol

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, yerel seçimlerde İzmir’i mutlaka alacaklarını söyledi.
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, partisinin Selçuk İlçe Danışma Kurulu Toplantısına konuk oldu. Yerim seçimlerde seçimlerde İzmir’i mutlaka alacaklarını ve bu konuda herkesin buna inanması gerektiğine vurgu yapan Sait, "Buna önce siz inanacaksınız, sonra da inandıracaksınız" dedi.
Yaklaşan yerel seçimler öncesi yapılması gereken çalışmalar konusunda seçmenine mesajlar veren Sait, "Bu seçimlerde önemli bir ola çıktık. Bazıları İzmir’in çok zor olduğunu, İzmir’in ulaşılmaz bir kale olduğunu söyleyebilir. Ben hiç böyle bir şey düşünmedim. İzmir Büyükşehir Belediyesinin Allah’ın izniyle alınabileceğini düşünüyorum. Eğer inanırsanız, inandırırsanız bu olur.
Seçim saflarına son 100 metre uzaklıkta olduklarını, kendisi için tüm ilçelerin önemli olduğunu ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, "Bu seçim sürecinde seçmene değişik manevralar iletilebilir ama her şeyden önce samimi davranmak gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Buradaki tüm insanların gönüllü çalışan olduğuna vurgu yapan Sait, "Buraya hiç kimse para kazanmak için, bir menfaat için gelmiyor. Sizler bizim bu çalışmalarımızdaki ortaklarımızsınız. Sizler bizim bu konudaki en büyük destekçimizsiniz, velinimetimizsiniz. Bu seçimler bu bakımdan çok önemli. İnsanları kazanmamız açısından çok önemli" dedi.

"İZMİR’İ NASIL ALIRIZ, BUNUN ÇALIŞMASINI YAPMALIYIZ"
İzmir’i kazanmak için farklı düşüncelere ve farklı bakış açılarına ihtiyaç olduğunu belirten Sait, "Eğer İzmir’de 29 tane ilçe CHP’de ise bizim burada oturup düşünmemiz lazım. Neden biz bu ilçeleri alamıyoruz, neden bu İzmir’e bunları anlatamıyoruz. Türkiye’de yüzde 52’lik bir oy potansiyeline sahip iktidar partisi ve durmadan her seçimde oyunu artıran bir iktidar partisi İzmir’i neden alamadığını oturup konuşması lazım. Biz nerelerde hata yapıyoruz. Hizmet veriyor muyuz? evet hizmet veriyoruz. Ama sonuç alamıyorsak o zaman oturup kendimizi sorgulamamız lazım" dedi.
Sanal medyayı en büyük eksikliklerinden birisi olarak değerlendiren Sait, "Bizler sanal medyayı çok iyi kullanamıyoruz maalesef. Burada yeni bir sistem oluşturmak istiyoruz. CHP’lilerin bu olaya nasıl bakıyorlar yada bizleri neden sevmiyorlar, bizlere karşı tepkileri neler? Böyle bakmak lazım. Onlar bizi belki farklı düşünüyorlar, ön yargı olarak bakıyorlar. Pek çoğu bizleri Atatürk düşmanı olarak görebilir, Cumhuriyet düşmanı olarak görebilir, yada gerici olarak görebilir. Çünkü bugüne kadar hep böyle empoze edilmiş. Ama bunun böyle olmadığını bizim anlatmamız lazım. Anlatmakta yetmiyor, yaşamamız lazım" şeklinde konuştu.

AK PARTİLİ ÜYELERİNE REÇETE SUNDU
Sanal ortamda gruplar kurmayı amaçladıklarını, bu grupların daha çok CHP taraftarlarını da çekebilecek gruplar olmasını istediklerini ifade eden Sait, "Örneğin ’İzmir Cumhuriyetini arıyor’, ’İzmir’de bu sevda bitmez’ gibi değişik gruplar kuralım. Bizim her şeyde esas gayemiz şu olmalı. İzmir’de bize oy vermeyen, bize önyargıyla bakan insanları nasıl kazanabiliriz. Bunu bizim çözmemiz gerekiyor. İzmir’de seçimi kazanmak istiyorsak biraz farklı bir strateji uygulamamız gerektiğini düşünüyorum" diyerek, bu seçimlerin AK Parti için hayırlı olacağına inandığını kaydetti.
(İHA)