BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.447,99
HABER /  DÜNYA

Sarin gazı değil, antifrizmiş

Adana’da polis tarafından El Kaide terör örgütünün bir kolu olan El Nusra’ya düzenlenen operasyonda ele geçirilen ve sarin gazı olduğu iddia...

Abone ol

Adana’da polis tarafından El Kaide terör örgütünün bir kolu olan El Nusra’ya düzenlenen operasyonda ele geçirilen ve sarin gazı olduğu iddia edilen malzemelerin antifriz olduğu ortaya çıktı.
Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörlü Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, El Kaide ve bağlantılı El Nusra Cephesi üyesi olduğu iddia edilen 12 kişinin Adana ve çevre illerde eylem yapabileceği istihbaratı üzerine savcılıktan izin alarak teknik ve fiziki takibe başladı. Takip sırasında kimyasal malzemeler ihraç eden iş adamı H.Ü.’nün telefonda Gaziantep’teki kimyasal maddeyi isteyip Suriye’ye göndereceğini söylemesi üzerine polis harekete geçti. Olası bir bombalı eylemden şüphelenen polis, 28 Mayıs’ta şafak vakti 12 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

SARİN GAZI İDDİASI YALAN ÇIKTI
Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda kimyasal maddeler bulunurken bir de sarin gazı bulunduğu ileri sürüldü. Sarin gazı bulunduğu yönündeki haberlerin televizyon ve gazetelerde yayınlanması üzerine Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’den El Kaide terör örgütüyle irtibatlı El Nusra üyesi şüphelilerde ele geçirilen sarin gazı olayı ile ilgili açıklama beklediklerini söyledi.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, yaptığı açıklamada, bazı kimyasal madde bulunduğunu ancak sarin gazının ele geçirilmediğini söyledi. Yapılan araştırmalarda sarin gazı sanılan malzemenin araçların radyatörlerine kış aylarında donmalara karşı kullanılan antifriz olduğu ortaya çıktı.
Operasyonda kimyasal malzeme ihracatıyla uğraşan işadamı da gözaltına alındığı, yapılan aramalarda kimyasal maddelerin ele geçirildiği bu kimyasalların detaylı olarak araştırıldığı öğrenildi. Operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 6’sı adliyeye sevk edilmeden serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 6 kişiden 5’i tutuklandı.
(İHA)