BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

BDP'li başkanın laptopundan ne çıktı?

Diyarbakır'da piyasa değeri 16 milyon TL olan 3 ton esrarın ele geçirildiği operasyonda ilginç bir gelişme yaşandı.

Abone ol

Operasyonda el konulan BDP'li Harun Erkuş'un dizüstü bilgisayarında terör örgütünün dökümanları çıktı

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nın geçen hafta Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı 5 farklı köyde düzenlediği operasyon da 3 ton 200 kilo esrar, 600 bin 500 kök hint keneviri, bir adet kalaşnikof, 3 adet kalaşnikof şarjörü ile iki adet ruhsatsız silah yakalanmıştı. 

"MALI BİZE VERİN, YOKSA ÇATIŞMA ÇIKAR" DEDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Baskında el konulan dizüstü bilgisayar protestocu grup tarafından geri alınmak istenmişti. Komando ve özel harekat timlerinin uyuşturucu operasyonu BDP 'li bir grup tarafından engellenmeye çalışılmıştı. Lice İlçe Başkanı Harun Erkuş'un baskın sonrası komutanlara, "Malı bize verin, yoksa çatışma çıkar" dediği iddia edilmişti.

Uyuşturucu baskınını terör operasyonu gibi göstererek askerlerin köye girişini engellemek isteyen kişilerce geri alınmak istenen dizüstü bilgisayarın incelemesi tamamlandı. Bugün gazetesinde yer alan bilişim uzmanlarınca yapılan incelemede dizüstü bilgisayardan bölgedeki örgütsel faaliyetlere ilişkin bilgiler deşifre edildi. Şifreleri kırılan bilgisayardaki örgütsel dokümanlar Diyarbakır Emniyeti ile MİT Bölge Başkanlığı'na gönderildi.

BDP İlçe Başkanı Harun Erkuş, bir gazeteye yaptığı açıklamada dizüstü bilgisayarı geri almak istediğini itiraf ederek, "Uyuşturucuyu geri verin teklifinde bulunmadım. Geri verilmesini istediğim şey, bir evde el konulan bilgisayardır" demişti.