BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sarıgülsüz CHP tarih yazabilir mi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Sarıgülsüz CHP'nin tarih yazamayacağı iddiasına cevap verdi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün "CHP tarihi bir gün yazılacaksa, Mustafa Sarıgül olmadan o tarihi yazmak mümkün değildir" şeklindeki sözlerine ilişkin,  "Parti tarih yazar. Kişilere bağlı değildir partinin yazacağı tarih, partinin kurumsal kimliğine bağlıdır" dedi.

Günaydın, İzmir'de Parti Okulu katılımcılarından 6 gönüllü kadının hazırladığı "Sevgi eliyle güzelleşmek" proejesi kapsamında Bornova Büyük Çarşı'da güzelleştirilen sokağın açılışına katıldı.

Gönüllülerin projelerine belediyelerden, partinin il ve ilçe başkanlıklarından katkı sağlanmadığını kaydeden Günaydın, maddi olarak çok büyük olmayan ama insana dokunan bu tür işlerin CHP'nin halkla beraber geleceğe doğru yürümesinin önemli bir işareti olduğunu söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Günaydın, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün "CHP tarihi bir gün yazılacaksa, Mustafa Sarıgül olmadan o tarihi yazmak mümkün değildir" şeklindeki sözlerinin parti genel merkezine yansımasının sorulması üzerine şöyle konuştu:

"CHP bir tarih yazacak 30 Mart 2014'te. O tarihin yazılmasına anlaşıldığı kadarıyla Sayın Mustafa Sarıgül de katkı sunmak istiyor. Biz bunu gayet doğal, anlayışla karşılaşırız. Prosedür defalarca açıklandı, MYK'ya hitaben bir dilekçenin partiye gelmesi, bunun parti meclisinde oylanması gerekiyor. Ondan sonra adaylaştırma süreci söz konusu olabilir. Sayın Sarıgül zaten bu konuda ilgili prosedürlere uyacağını belirtmiştir. Dolayısıyla orta yerde bir sorun yoktur. CHP bu memlekette çok önemli tarihler yazmıştır. Parti tarih yazar. Kişilere bağlı değildir paritinin yazacağı tarih, partinin kurumsal kimliğine bağlıdır. Hepimiz o partiye katkı vermeye çalışan insanlarız. Kalıcı olan CHP'dir."

MESELE SADECE İZMİR MESELESİ DEĞİL

Günaydın, yerel seçimlerle ilgili soru üzerine de, yapılan anketlere göre İzmir'de AK Parti ile CHP arasındaki farkın  hiçbir zaman 10 puanın altına düşmediğini belirtti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın "şu kadar ilçeyi alacağız" şeklinde açıklamalar yaptığını ifade eden Günaydın, "Heves güzel bir şeydir fakat 2011 Haziran sonuçları ile 2009 sonuçlarını ve 2014 sonuçlarını birbirine karıştırmamak lazım. Genel ve yerel seçim dinamikleri farklı oluyor. Bayındır'a dikkat etsinler, benim Adalet ve Kalkınma Partisi'ne tavsiyem odur. Mesela sadece İzmir meselesi değil, biz İzmir'i, Mersin'i, Antalya'yı, Eskişehir'i muhafaza etmek üzerinden bir siyaset gütmüyoruz. İstanbul'u, Ankara'yı, Adana'yı, Burdur'u, Bartın'ı, Kars'ı, Ardahan'ı CHP'li belediyeler kervanına katmak üzerine bir siyaset güdüyoruz. 30 Mart 2014 bunu gösteren bir tarih olacak" diye konuştu.

AZİZ BEY'İN GENEL MERKEZ İLE EN UFAK BİR SORUNU YOK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun aday adaylığını resmi olarak açıklamadığının hatırlatılması üzerine, partinin genel merkezine başvuruların sürdüğünü kaydeden Günaydın, Kocaoğlu'nun uzunca bir dönemdir İzmir'i başarıyla yönettiğini ifade etti. Günaydın, "Genel merkezle arasında en ufak bir sorun yoktur. Diğer tüm illerimizde, büyükşehirlerimizde olduğu gibi İzmir'de de zamanı geldiğinde adayımızı açıklarız" dedi.