BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sarıgül'den Deniz Baykal açıklaması

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Baykal’ın artık sadece ombudsmanlık görevi vardır" dedi.

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Baykal’ın artık sadece ombudsmanlık görevi vardır" dedi.

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül Belediye, tarafından düzenlenen Bağcılık Kültür ve Sanat Festivali’ne katılmak üzere Denizli'nin Güney İlçesi'ne geldi.

SORUNU OLAN MUHTAR BENİ BULSUN

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Denizli’nin Güney İlçesi’ne bir holdinge ait helikopterle geldi. İlçede ilgiyle karşılaşan Sarıgül, yaklaşık bir saat ilçe merkezinde vatandaşlarla sohbet etti. Burada toplanan kabalığa seslenen Sarıgül, tüm siyasi partilere oy veren halkın desteğini alacağını kaydedip, "Başın düşerse dara Sarıgül’ü ara. Sorunu olan muhtar beni bulsun" dedi.

DEMOKRATİK BULUŞMADAN YANAYIM

Güney Belediye Başkanı CHP’li Halit Gürbüz’ü makamında ziyaret eden Sarıgül, basın toplantısı düzenledi, gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP’ye dönmesiyle ilgili yaptığı konuşma hatırlatılan Sarıgül, şunları söyledi:

"Yerel seçimler yaklaşıyor. Ben Türkiye’de büyük bir demokratik buluşmadan yanayım. Bu demokratik buluşmanın olması yıllardan beri savunduğumuz sosyal demokrat anlayışımızın iktidar olmasıyla eşdeğerdir. En büyük arzum şu, hiçbir zaman biz koltukların peşinde koşmamalıyız. Biz düşüncelerimizin peşinde koşmalıyız. Biz dava adamıyız. Benim bugünden sonra iki görevim var. Benim birinci görevim Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağını uluslararası alanda en yükseğe taşımak. İkinci görevim ise düşüncelerimizin bayrağını önce yerelde sonra da hep birlikte büyük bir demokratik buluşmayla genelde en üst düzeye taşımaktır. "

YURTTAŞLARIMIZ BÜYÜK BİR BULUŞMA İSTİYOR

"Bunun için Türkiye’de büyük bir buluşmaya ihtiyaç olduğunu görüyorum" diyen Sarıgül şöyle devam etti: "AKP’ye, MHP’ye, BDP’ye ve diğer siyasi partilere oy veren yurttaşlarımız barış için özgürlük için, inançlara saygılı, laikliği savunmak için büyük bir buluşma istiyor. Bu ulusal buluşma önümüzdeki günlerde en iyi şekilde değerlendirilecektir. En büyük arzumuz kişisel kaprislerimizi bir kenara bırakarak büyük bir demokratik buluşmayı sağlayacağız."

BAYKAL’IN GÖREVİ OMBUDSMANLIK

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, kendisini partide istemediği yönünde bir duyum almadığını dile getiren Mustafa Sarıgül, Baykal’ın kuşağından 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kaldığını belirtti. Sarıgül, "Deniz Baykal’ın, benim CHP’ye gitmem durumunda, partiden ayrılacağı yönünde bir sözünü duymadım. Deniz Baykal, Allah rahmet eylesin Necmettin Erbakan ve Bülent Ecevit’le beraber çalıştı. Deniz Baykal’ın kuşağından Demirel kaldı. Ben her ikisine de uzun ömürler diliyorum. Baykal’ın artık sadece ombudsmanlık görevi vardır. Ben Deniz Baykal’ın detay konularla ilgileneceğini düşünmüyorum. Deniz Baykal’ın bu konularda konuştuğunu da düşünmüyorum. Çünkü Deniz Baykal’ın, Süleyman Demirel kuşağından kalan ombudsman olarak düşüncelerinden binlerce vatandaşımızın faydalanacağını düşünüyorum. Deniz Baykal günlük olaylarla ilgilenmez" diye konuştu.

GÜNEŞ BAŞKA TÜRLÜ DOĞACAK

Güney İlçesi’ndeki ziyaretlerin ardından Buldan İlçesi’ne geçen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül burada da halka seslendi. 18 yaşında CHP’de siyaset yapmaya başladığını söyleyen Sarıgül, "Rahmetli Ecevit, rahmetli Erdal İnönü ile çalıştım. Benim için çok değerli olan Denizli’nin evladı Adnan Keskin ile çalıştım. Benim için önemli olan tüm yurttaşlarımın taktirini kazanmak. Sorumluluğumuzun gereği neyse onu yapacağız. Bölen değil, bütünleştiren olacağım. Ulusal çıkarlar her zaman en temel ilkemiz olacak. 180 gün sonra güneş başka türlü doğacak. O güneş hak, hukuk ve adaletten yana doğacak" ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından ilçeden ayrılan Sarıgül, helikopterle İstanbul’a hareket etti