BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.498,53
HABER /  DÜNYA

Sarı Yelekliler Belçika'da da gözaltına alındı

Bugün Fransa'da devam eden Sarı Yelekliler eylemi aynı zamanda Belçika ve Hollanda'da da başladı. Sarı Yelekliler Belçika'daki ekonomik koşulları ve akaryakıt zamlarını protesto ederken polis 100 eylemciyi gözaltına aldı.

Abone ol

Belçika'da "sarı yelekliler", Fransa'ya giden otoyolu kapatırken, polis başkent Brüksel'de yaklaşık 100 kişiyi gözaltına aldı. 

Ülkedeki ekonomik koşulları ve akaryakıt zamlarını protesto eden "sarı yelekliler", Belçika-Fransa arasındaki E-40 otoyoluna set çekerek trafiğe kapattı. 

Avrupa Birliği (AB) kurumlarına ve NATO'ya ev sahipliği yapan başkent Brüksel'de ise "sarı yeleklilerin" gösterileri başlamadan önce polis 100 kişiyi gözaltına aldı. 

Brüksel polisi sözcüsü Ilse Van de Keere, Brüksel merkez tren istasyonu ve AB kurumlarının bulunduğu Schuman bölgesinde 100 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. 

Brüksel polisi, şehir merkezi, AB Komisyonu ve AB Konseyi'nin bulunduğu Schuman bölgesinde yoğun güvenlik önlemi alırken, binaların yakınlarında bulunan sokakların girişlerini dikenli tellerle çevirdi. 

Belçika parlamento binası yakınlarında yaklaşık 400 eylemcinin katıldığı eylemde, 100 protestocu tehlikeli objeler taşıdıkları gerekçesiyle gözaltına alınırken, polis eylemcilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Hollanda’nın Hague kentinde ise eylemciler, Hollanda parlamentosunun önünde toplandı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı eylemde polis müdahalesi bulunmazken, Amsterdam’daki protestolarda ise iki kişi gözaltına alındı.