BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.498,54
HABER /  DÜNYA

Şarapçılar daha sağlıklı

Danimarka'da yapılan bir araştırma, şarap içenlerin, bira içenlere göre daha sağlıklı beslendiğini ortaya koydu.

Abone ol

Danimarka Kamu Sağlığı Enstitüsünden araştırmacılar, 6 ay boyunca rastgele seçtikleri 98 süpermarkete giderek 3,5 milyon kasa fişini inceledi.

İnceleme sonunda araştırmacılar, şarap satın alanların, bira satın alanlara göre torbalarına daha fazla zeytin, meyve, sebze, balık, yağsız et ve süt ürünleri koyduklarını gördü.

Bira satın alanlar ise torbalarına domuz, koyun eti, cips, şekerli gıdalar, yağ, margarin ve gazlı içecekler koymuştu.
“Sonuçların uluslararası araştırmaları doğruladığını” belirten araştırmacılar, bu araştırmanın da diğer araştırmalar gibi, şarap içenlerin daha fazla meyve, sebze, balık yeme eğiliminde olduğunu ve nadiren doymuş yağ içeren besinler tükettiğini gösterdiğini söylediler.

Haftalık tıp dergisi Ugeskrift for Laeger'in internet sitesinde yayımlanan araştırma, diğer alkollü içecekleri tüketenlere göre, şarap içenlerin eğitim düzeyiyle gelirinin daha yüksek olduğunu ve psikolojik olarak kendilerini daha iyi hissettiklerini de ortaya koydu.

Önceki araştırmalar, şarap içenlerin, bira ya da diğer alkollü içecekleri tüketenlere göre kalp damar rahatsızlıkları ile kansere yakalanma riskinin daha az olduğunu göstermişti.