BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,56
ALTIN 2.376,25
HABER /  GÜNCEL

Şanlıurfa Cezaevi'nde ikinci yangın

13 kişinin yanarak yaşamını yitirdiği Şanlıurfa Cezaevi'nde ikinci yangın bir çıktı.

Abone ol

Şanlıurfa Cezaevi'nde koğuşların bulunduğu bölümde akşam saatlerinde bu kez çocuk koğuşunun bulunduğu bölümde yangın çıktı. Vali Celalettin Güvent, yangında biri ağır 14 kişinin yaralandığını açıkladı. Bu arada bir yangın haberi de Adana ve Gaziantep'ten geldi. Her iki bölgedeki cezaevlerinde Şanlıurfa'daki mahkumlara destek amacıyla çıkartılan yangınlar kısa sürede söndürülürken, bazı mahkumların dumandan etkilendiği kaydedildi.

Şanlıurfa'da saat 18.00 sıralarında cezaevinin arka kısmındaki koğuşlardan dumanlar yükselmeye başladı. Yükselen dumanlara cezaevi personeli ile askerler müdahale ederken, itfaiye ekiplerinden de yardım istendi. İhbarın ardından cezaevine çok sayıda itfaiye ekibi ile ambulans sevk edildi. Peş peşe içeriye giren itfaiye erleri yangına müdahale ederken, içeride bulunan askerlerin de gaz maskeleri takarak yangının çıktığı koğuşlara ilerledikleri görüldü.

YÜZLERCE KİŞİ AKIN ETTİuntitled-1.20120619005347.jpg

Yangını gören yüzlerce kişi de bir anda cazaevi önüne akın etti. Cezaevi önünde toplanan meraklı kalabalık, olay yerine zırhlı araçlarıyla gelen polisler tarafından uzaklaştırılmaya çalışıldı. Polis ekiplerinin cezaevinin ön ve arka tarafında yoğun önlem aldığı görülürken, bazı koğuşlarda duvarların yıkılması nedeniyle olası firarların da böylelikle önlenmeye çalışıldığı ileri sürüldü. Bu sırada polis ekipleri megafonlar ile meraklı kalabalığa sık sık itfaiye ve ambulanslara yol vermeleri konusunda uyarı anonsları yaptı.

CHP'Lİ VEKİLLER OLAYI ANLATTI 

Yangının başlamasından birkaç dakika sonra dışarı çıkan CHP'li Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker gazetecilere konuştu. CHP'li vekiller, yangının Çocuk Koğuşu'nda çıktığının kendilerine iletildiğini belirterek, görevlilerin müdahale etmesiyle kendilerinin dışarı çıktığını kaydetti.

POLİS KALABALIĞI GAZ KULLANARAK DAĞITTI

Öte yandan yoğun kalabalığın toplanmasının ardından araçların girişinin engellendiği cezaevi önündeki kalabalık polis tarafından cop, basınçlı su ve gaz bombalı müdahalesiyle dağıtıldı. Polisin tavrına vatandaşlar tepki gösterirken, gerginlik devam ediyor

ADANA VE GAZİANTEP'TE YANGIN

Adana ve Gaziantep’te Kapalı Cezaevleri’nde saat 19.00’da, Ceyhan F Tipi Kapalı Cezaevi’nde ise saat 20.00’de başlayan yangınları, itfaiye ekipleri kısa sürede kontrol altına aldı. Yangınlar nedeniyle cezaevlerine çok sayıda, ambulans ve güvenlik güçleri sevk edildi.

Adana Kürkçüler E Tipi Kapalı Cezaevi’nde B-19 Koğuşu’nda başlatılan yangında dumandan etkilenen 12 çocuk ve Gaziantep H Tipi Cezaevi’nde siyasi mahkum ve tutukluların kaldığı 3’üncü koğuşta çıkan yangında yaralanan 12 kişiden 6’sı ambulanslarla hastaneye taşındı. Gaziantep’teki cezaevinde polis ile mahkum yakınları arasında arbede yaşanırken, Adana ve Ceyhan’da gerginlik yaşanmaması için cezaevleri çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı.

GAZİANTEP ŞANLIURFA’YA DESTEK İÇİN YATAK YAKMIŞ

Gaziantep E Tipi Cezaevi’ndeki yangını, Şanlıurfa’daki isyana destek için bir mahkumun yatağı yakarak başlattığı anlaşıldı. Dumandan etkilenen 12 kişiden tedavi altına alınan mahkum ve tutukluların Vakkas Çöplü, Levent Türk, İsmail Polat, Kadir Polat ve Suat Karakoyunlu ile adı henüz öğrenilemeyen 1 tutuklu olduğu belirtildi.

CEYHAN’DA SU SORUNU BAHANE EDİLMİŞ

Ceyhan F Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki çocuk suçluların yattığı A-2 Koğuşu’nda yorgan ve battaniyelerin tutuşturulmasıyla başlatılan yangının, su sorunu bahane edilerek başlatıldığı öğrenildi. Cezaevine 2 ambulans ve 2 itfaiye gönderilerek, yangın kontrol altına alındı. Mahkumların ıslıklı protestosu, cezaevi dışından da duyuldu.

Adana, Gaziantep ve Ceyhan’daki olaylar nedeniyle cezaevleri içinde çok sayıda ambulans ve itfaiye görevlisi hazır bekletiliyor.