BIST 10.606
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.429,75
HABER /  GÜNCEL

Sanal saldırıya en hazırlıklı ülke İsrail

İnternet güvenlik şirketi McAfee tarafından desteklenen araştırma, İsrail, Finlandiya ve İsveç'in sanal saldırılara en hazırlıklı ülkeler olduğunu ortaya koydu.

Abone ol

Yeni yapılan bir güvenlik araştırması, İsrail, Finlandiya ve İsveç'in sanal saldırılara en hazırlıklı ülkeler olduğunu ortaya koydu.

İnternet güvenlik şirketi McAfee tarafından desteklenen araştırma, Çin, Brezilya ve Meksika'nın olası sanal saldırılara karşı kendisini korumakta en fazla sorun yaşayacak ülkeler olduğunu gösteriyor.

Araştırmada, ülkeler, internet güvenliği uzmanlarının değerlendirmelerine göre sıralandı.

Araştırmanın sonuç raporunda, sanal saldırıları engellemek ve gereken önlemleri almak için daha yaygın bilgi paylaşımına ihtiyaç duyulduğu vurgulandı. Aynı zamanda, güvenlik güçlerine, sınır ötesi suçlarla mücadelede daha fazla yetki verilmesi çağrısı da yapıldı.

İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İspanya, Fransa, Danimarka, Estonya ve Hollanda, beş basamaklı güvenlik sıralamasında dört puanla başarılı ülkeler oldular.

İnternet güvenliği uzmanları, ülkeleri değerlendirirken sanal saldırılara karşı alınan önlemleri ve olası saldırılarla başa çıkabilme kabiliyetlerini dikkate aldılar.

Rapora katkıda bulunan internet güvenlik şirketi McAfee'nin teknoloji yöneticisi Raj Samani, "Bu raporun en güçlü özelliği sübjektif olması. Yani, değerlendirme ve sıralamaların, her gün internet ve sanal güvenlikle uğraşan kişilerin algılarına göre yapılması." dedi.

Sıralamada, internet güvenlik duvarları, virüs önleme programları gibi temel önlemlerle daha karmaşık olan eğitim ve yönetişim kriterleri dikkate alındı.

Listede en üst sırada yer alan İsrail her gün binden fazla sanal saldırının hedefi oluyor.

Raporda görüşlerine yer verilen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun güvenlik danışmanı Isaac Ben-Israel, Anonymous adlı eylemci grubun pek çok saldırı düzenlediğini ancak bunların önemli bir sorun yaratmadığını belirtiyor. Ben-Israel "Asıl tehdit devletlerden ve suç örgütlerinden geliyor" görüşünü savunuyor.