BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.441,30
HABER /  GÜNCEL

Şampiyonlar Ligi: Real Madrid, Atletico Madrid'i yine yenemedi

İki takım, Şampiyonlar Ligi'nde dün akşam oynanan çeyrek final ilk maçında 0-0 berabere kaldı. Real, yedi maçtır Madrid derbisini kazanamıyor. Juventus ise Monaco'yu 1-0 mağlup etti.

Abone ol

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde dün akşam oynanan çeyrek final ilk maçlarında Atletico Madrid ile Real Madrid 0-0 berabere kaldı. Real, yedi maçtır Madrid derbisini kazanamıyor.

Atletico Madrid'in stadyumu Vicento Calderon'da oynanan derbide daha üstün olan taraf Real Madrid'di.

Geçen yılın Avrupa şampiyonu Real Madrid topa yüzde 62 oranında sahip oldu; şutlarda 17-8, kaleyi bulan şutlarda da 8-2 üstünlük sağladı. Ancak real Madrid bu üstünlüğünü skora yansıtamadı.

Atletico Madrid'de kaleci Jan Oblak maçın yıldızı olurken, Arda Turan da 90 dakika forma giydi.

İki takım arasındaki rövanş maçı haftaya Çarşamba günü TSİ 21.45'te Real Madrid'in stadyumu Santiago Bernabeu'da oynanacak.

Real Madrid 15 yıl sonra, üst üste iki kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşan ilk takım olmak istiyor.

Geçen yıl finalde Atletico Madrid'i uzatmada 4-1 yenerek 10. kez Avrupa şampiyonu olan Real Madrid, o maçtan bu yana rakibini yedi maçta da yenemedi.

Avantaj Juventus'da

Şampiyonlar Ligi'nde diğer çeyrek final maçında ise Juventus Monaco'yu Vidal'in 57. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 mağlup etti ve yarı final için avantaj sağladı.

Juventus topa yüzde 64 oranında sahip oldu; kaleyi bulan şutlarda da 5-4 üstünlük sağladı.

Toplam şutlarda 16-13 üstünlük sağlayan Monaco ise beraberlik için yeterli pozisyonda girmesine rağmen, sahadan mağlup ayrıldı.

Monaco Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon oynadığı dokuz maçta sadece sekiz gol yedi.

İki takım arasındaki rövanş maçı haftaya Çarşamba günü TSİ 21.45'te Monaco'da oynanacak.

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ilk maçları bu akşam tamamlanacak.

TSİ 21.45'te Paris St Germain-Barcelona ve Porto-Bayern Münih karşılaşmaları var. Bu maçların rövanşları ise Salı günü oynanacak.