BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.425,14
HABER /  DÜNYA

Şam'da yakılmış cesetler bulundu

Kimliği belirsiz 20 kişinin cesedine rastlanırken, şahısların vahşet gözler önüne böyle serildi

Abone ol

Suriye'nin başkenti Şam'ın Kabun bölgesinde yakılarak veya boğazları kesilerek öldürülen 20 kişinin cesedinin bulunduğu bildirildi.

Yerel aktivistler, başkentin Kabun Mahallesi'nde tutuklu olduğu ifade edilen 20 kişinin cesedini bulduklarını, ölenlerin bazılarının boğazlarının kesildiğini, bazılarının da yakılarak idam edildiğini iddia ettiler.

Mahallede dün de 15 ceset daha bulduklarını öne süren aktivistler, söz konusu cesetlerin, Kabun'da 10 günden bu yana düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanlara ait olabileceğini ileri sürdü.

Kabun'da Suriye ordusu ile Özgür Suriye ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını anımsatan aktivistler, ''Esed güçlerinin bölgeyi kendi kontrolü altına alamadığı için her türlü silah ve yöntemi kullandığını'' ifade etti.

36 KİŞİ DAHA ÖLDÜ

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SNHR), Esed yönetimine bağlı ordunun ülkenin çeşitli kentlerinde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ve çıkan çatışmalarda 36 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

SNHR, bugün ülkenin ikinci büyük kenti Halep'in merkezinde ordunun düzenlediği hava saldırılarında 12, Humus'ta 9, Hama'da 6, Deyru'z Zor'da 4, Şam banliyölerinde 2 ve Dera, Haseke ve İdlib'te 1'er kişi olmak ülke genelinde 36 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Şam merkezindeki çatışmaların azaldığı, Esed yönetimine bağlı ordunun mahallelerde kontrolü ele almaya çalıştığı belirtildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) ise taktik gereği "yer altı"na çekildiklerini açıkladı.

Suriye ordusunun operasyonlarını havadan Halep merkezine, Şam kırsalındaki Kudsa'ya, Humus'un Eski Şehir mahallesi ile Rastan'a ve Dera;nın Herke beldesine yoğunlaştırdığı bildirildi.