BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Salih Müslüm'in nasıl yakalandığı ortaya çıktı!

Dün Çekya’nın başkenti Prag’da gözaltına alınan PKK’nın Suriye kolu PYD’nin eski eş başkanı Salih Müslüm'in nasıl yakalandığının ayrıntıları ortaya çıktı.

Abone ol

PYD'nin eski eşbaşkanı Salih Müslüm, Prag polisinin ani operasyonuyla dün gözaltına alındı. Çekya İnterpol Birimi, Müslüm'in Türkiye'nin talebi ve ilettiği yakalama emirlerine istinaden gözaltına alındığını bildirdi. Müslüm'in Parag'da kaldığı oteli belirleyen MİT'in Çek polisine istihbarat verdiği öğrenildi.

İstihbarat üzerine Çek polisi Müslüm'in kaldığı otele saat 02.35'te şok bir baskın yapıp teröristbaşını yatağında gözaltına aldı. Müslüm son olarak Zeytin Dalı Operasyonu'yla ilgili Türkiye'yi suçlayan yalan propaganlar sunduğu Brüksel'deki bir toplantıya katılmıştı. Prag'da da benzer bir etkinliğe katılacağına yönelik haberler üzerine Çek yetkililerden yakalanması talep edildi.

DİPLOMASİ ZAFERİ
Müslüm'in Prag'da yakalanması son günlerde yürütülen diplomasi zaferinin de göstergesi oldu. Düne kadar PYD'nin Prag'da büro açmasına göz yuman Çekya Türkiye'nin talebiyle Müslüm'i yakaladı. Muslim'in cumartesi günü Prag'daki Marriot Otel'de görüldüğüne dair görüntü sızmıştı.

BAŞINA ÖDÜL KONMUŞTU
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Şubat 2016'da Merasim Sokak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait personel servislerinin geçişi sırasında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyla ilgili olarak yürüttüğü soruşturma kapsamında Müslim hakkında yakalama kararı çıkarttı. Adalet Bakanlığı, Kasım 2016'da İnterpol'e başvurarak Müslim için kırmızı bülten çıkarılmasını talep etti. Müslim, iki hafta önce İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı "Terör Listesi"ne kırmızı sırada eklendi ve bulunmasına yardımcı olanlara da 4 milyon TL ödül konuldu.