BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Salgın tehtit etmeye devam ediyor

Dünya Sağlık Örğütü Uzmanları, tüm dünyayı hızla yayılacak ciddi bir grip salgınına karşı uyarıyor ve acele önlem alınmasının önemini önemle vurguluyor.

Abone ol

Dünya Sağlık Örgütü'nden uyarı: Tüm dünyada hızla yayılacak ciddi bir grip salgınıyla karşı karşıyayız. Ülkelerin personel, ilaç ve çeşitli tesislerle buna hazırlıklı olması gerekiyor

Önlem alın

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi Kent Sağlığı Bölümü Başkanı Dotktor Agis Tsouros, dünyanın büyük bir grip salgınıyla karşı karşıya olduğunu açıkladı. Doktor Tsouros, dün Bursa'da düzenlenen Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Şehirler Ağı ve Avrupa Ulusal Sağlıklı Şehirler Ağları Çalışma Toplantısı'nın açılış gününde söz alarak bütün ülkelerin personel, ilaç ve çeşitli tesislerle gribe karşı hazırlıklı olmasını istedi.

2. tehlike obezite 

Tüm  Avrupa ülkelerini beklenen ciddi grip salgınına karşı insanları duyarlı olmaya çağıran Dr. Agis Tsouros, "Yapacağımız çalışmalar yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde olmalıdır" uyarısında bulundu. 2. önemli sağlık sorununun da obezite olduğunu belirten doktor, "Avrupa'daki obez çocuklar çok fazla ve bunun bedeli çok ağır. Kentlerimizi obez hastalarının fiziksel faaliyetlerini gerçekleştirecek hale getirmeliyiz" diye konuştu.

Kuş gribi öldürmeye devam ediyor

ENDONEZYA'NIN başkenti Cakarta'da ortaya çıkan kuş gribi vakalarının salgın boyutuna ulaştığı açıklandı. Endonezya Sağlık Bakanı Siti Fadillah Supari, "Son aylarda insanlar kuş gribinden ölüyor. Bu bir salgın. Bu vakalar, kaynağını belirleyemediğimiz sürece tekrar olabilir" dedi. Dün de aynı hastanede kuş gribi şüphesiyle tedavi gören 7 kişiden 5 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Göçmen kuş avlamayın

Giresun  Çevre ve Orman Müdürü Ali Hıdır, göçmen kuşlarla yayılan kuş gribinin Türkiye'ye taşınmaması için göçmen kuşların avlanmaması uyarısında bulundu. Hastalığın Rusya'da da görüldüğünü hatırlatan Hıdır şöyle konuştu: "Doğu Karadeniz, bıldırcın, ördek, kaz ve kuğu gibi göçmen kuşların göç yolu üzerinde. Göçmen kuşlar bu gribi taşıyabilir ve dışkılarındaki virüslerle tehlike oluşturabilir."