BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,65
ALTIN 2.409,24
HABER /  DÜNYA

Saldırıya sert tepki gösterdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Erzurum’da, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a y...

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Erzurum’da, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a yönelik saldırıya sert tepki gösterdi.

’’HASSASİYETİ TERS DÜZ EDEN BİR GİRİŞİM’’
Yıldız, “Saldırıyı; devleti, hükümeti temsil eden Sayın Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ’a yapılmakla kalmayıp, aynı zamanda oradaki hassasiyeti kaşımakla, oradaki hassasiyeti ters düz etmekle alakalı bir girişim olarak değerlendiriyorum” dedi.
Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelde düzenlenen ARAS EDAŞ ve ARAS EPSAŞ Hisse Devir Teslim Töreni ve Aras Bölgesi kurumsal vizyon ve sürdürülebilir hedefler toplantısının ardından Abdurrahman Gazi Türbesi, Aziziye ve Mecidiye tabyalarını gezen Nene Hatun Türbesi’ni ziyaret eden Bakan Yıldız, burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

’’ALEVİ KARDEŞLERİMİZE YAPILAN BİR HAKSIZLIK’’
Bakan Yıldız, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a yapılan saldırıyla ilgili bir basın mensubunun sorduğu soruya, “Bu saldırıyı son derece ayıplıyorum. Bu saldırıya oradaki Alevi kardeşlerimize yapılan bir haksızlık olarak bakıyorum. Saldırıyı, devleti, hükümeti temsil eden Sayın Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ’a yapılmakla kalmayıp, aynı zamanda oradaki hassasiyeti kaşımakla oradaki hassasiyeti ters düz etmekle alakalı bir girişim olarak görüyorum. Bunun sürdürülebilir olmadığını o serseri de biliyordur. Bu tabiri kusura bakmayın kullanıyorum. Bırakın bir devlet büyüğüne vurmayı bırakın bir hükümet yetkilisine vurmayı, oranın iklimine, Hacı Bektaş-ı Veli hazretlerinin ruhuna ve oranın dostluk, kardeşlik ruhuna yapılan bir saldırı olarak görüyorum” diye cevap verdi.

’’TAM BİR KAHRAMANLIK HİKAYESİ’’
Yıldız öte yandan, Aziziye ve Mecidiye tabyalarının manevi ikliminin yalnızca Erzurum’un ve bölgenin değil Türkiye’nin önemli bir göstergesi olduğunu belirterek, “Burası tam bir kahramanlık hikayesidir. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Kendilerinin şehit kanlarıyla beraber Türkiye, bu imanını bugünkü günlerini bulmuş durumda. O yüzden dedelerimiz, ninelerimiz, Nene Hatunlar, Abdurrahman Gaziler bütün o mübarek insanlarla beraber Erzurum’un ve Türkiye’nin oluşumunun ciddi bir tarihçesidir tabyalar” dedi.
(İHA)