BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Saldırı timinde bir Türk terörist var iddiası!

Almanya'nın Der Spiegel dergisi, Berlin'deki Federal Meclis binasına saldırı planlandığını yazdı ancak teröristlerden birinin de Türk olduğu iddia edildi...

Abone ol
Almanya'da meclis binasına yapılacağı iddia edilen terör saldırısı güvenlik güçlerinin kırmızı alarma geçmesine neden oldu. Ülkedeki bütün havayolları tutulurken meclis toplantılarının olağanüstü güvenlik çemberine alınacağı kaydedildi... 6 kişiden oluşan terör grubunun içinde bir Türk'ün de olduğu iddi edildi.

Alman "Der Spiegel" dergisi, başkent Berlin'deki "Reichstag" adı verilen Federal Meclis Binası'na terör saldırısı düzenlenmesinin planlandığını iddia etti.

Derginin haberinde, aralarında bir Türk'ün de bulunduğu 6 kişiden oluşan bir terör grubunun meclis binasında katliam yapmayı planladığı, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin hafta içinde bu nedenle somut bir terör saldırısı olacağı yönünde açıklama yaptığı belirtildi.

TALİMAT BEKLENİYOR İDDİASI

Haberde, bir terör örgütü üyesinin bu konuda telefonla Federal Suç Dairesini (BKA) çok kez arayarak bilgi verdiği, bu bilgilere göre, teröristlerden ikisinin Berlin'e gelerek izini kaybettirdiği, üçünün Türk, Alman ve Kuzey Afrikalı olduğu, birinin milliyetinin ise bilinmediği ifade edildi. Güvenlik birimlerine bilgi veren terör örgütü üyesinin, söz konusu 4 kişinin Almanya'ya gelmek için talimat beklediğini, saldırıların şubat ya da mart ayında düzenlenmesinin planlandığını söylediği kaydedildi.

BAZI EVLER GÖZETİM ALTINA ALINDI

Rheinland-Pfalz Eyaleti İçişleri Bakanı Kari Peter Bruch da Berlin, Münih ve Hamburg'da saldırılar düzenleneceği yönünde somut bilgilere sahip olduklarını söyledi. Derginin haberinde ayrıca, GSG-9 adı verilen özel müdahale timinin, Hessen ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde, teröristlerin kalabileceği tahmin edilen bazı evleri gözetim altında tuttuğu kaydedildi. Saldırıda görev alacağı iddia edilen Türk'le ilgili herhangi bir ayrıntıya yer verilmezken konunun gizli tutulduğu ifade edildi.

ŞEHİRLER SALDIRI HEDEFİNDE

Almanya'nın etkin dergilerinden Focus ise İçişleri Bakanı Maizi-ere'e dayandırdığı haberinde terör saldırısının bütün büyük şehirleri kapsadığı belirterek saldırının siyasi olduğu kadar ekonomik nitelik de taşıdığını kaydetti. Dergi, haberinde Münih, Frankfurt, Köln ya da Bonn gibi büyük şehirlerde düzenlenebileceğini iddia edilen saldırıların aynı zamanda ekonomik olarak bu şehirlerdeki iş hayatını etkileyeceği açıkladı. Dergi Alman içişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili eyalet içişleri bakanlarına görüşlerini ilettiğini de yazdı. Saldırının yeri ve zamanı konusunda daha fazla bilgi paylaşılmadı.