BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  GÜNCEL

Saldırganın görüntüleri ortaya çıktı

Ankara'daki hain saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen bombacının güvenlik kamerasına takılan görüntüleri ortaya çıktı.

Abone ol

Ankara'daki hain saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen bombacının güvenlik kamerasına takılan görüntüleri ortaya çıktı.

Bombacı kendisini İ.H.G. olarak tanıtıyor ve bu isim üzerine düzenlenmiş kimlik taşıyor. Bu kimlikte Gaziantep İslahiye nüfusuna kayıtlı görülüyor. 1.75 boylarında, 25-30 yaşlarında, kısa saçlı ve düzgün giyimli birisi. Kendisini araba alırken de "Ben askerim" diye tanıtmış.

Kimliği gizli tutulan saldırgan, 5 Temmuz 2011 günü Eskişehir yoluna 74 metre kablo çekerek hazırladığı bomba düzeneğini askerî servis aracının geçişi sırasında patlatmasıyla tanınmıştı. Salgırganın görüntüleri, Cepa Alışveriş Merkezi'den eylemde kullandığı aküyü satın almasıyla ortaya çıkmıştı. Dört araçta hasara yol açan saldırıda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

ADANA'DA YAKALANAN ŞAHIS O SALDIRGAN DEĞİL

Adana'da orduevi yakınından geçerken ihbar üzerine gözaltına alınan şahsın, emniyet yetkilileri tarafından yapılan güvenlik sorgusunda herhangi bir olumsuzluk çıkmadığı bildirildi. Şahsın üzerinde de suç unsuru teşkil eden herhangi bir şeye rastlanmadığı açıklandı.