BIST 9.574
DOLAR 32,50
EURO 34,62
ALTIN 2.483,58
HABER /  GÜNCEL

Salda Gölü nerede hangi ilimizde haritada Salda Gölü nerede?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Salda Gölü etrafında millet bahçesi yapacağız açıklamasının ardından vatandaşlar Salda Gölü nerede, hangi ilimizde ve haritada Salda Gölü nerede sorularının yanıtını raştırmaya başladı. En temiz göller listesinde yer alan Salda Gölü, Burdur ilçesinde Yeşilova ilçe sınırlarında yer alıyor.

Abone ol

Salda Gölü, berrak suyu ve güzel görüntüsü ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Burdur'a bağlı Yeşilova ilçesinin sınırlarında yer alan Salda Gölü, en temiz göller listesinde bulunmaktadır. Peki, tektonik bir göl olan Salda Gölü harita üzerinde nerede yer alıyor? İşte, o konu hakkında bazı bilgileriii

Seçim çalışmaları kapsamında Burdur'da miting düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salda Gölü'nü Çevre Koruma Bölgesi ilan ediyoruz. Kıyısına da millet bahçesi yapıyoruz. Bu belediyelerin değil, hükümet olarak bizim icraatımız" dedi.
Kaynak Yeniçağ: Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Salda Gölü kıyısına millet bahçesi yapacağız"

1989'dan bu yana doğal sit alanı statüsünde olan ve yüksek turizmin potansiyeline sahip "Türkiye'nin Maldivleri"nin son yıllarda tanıtım faaliyetleri ve sosyal medyadaki paylaşımlar sayesinde popülerliği arttı.

'Türkiye'nin Maldivleri' olarak bilinen Salda Gölü, Burdur ilinin yaklaşık 64 km batısında Yeşilova ilçe sınırlarında yer alır. Türkiye'nin en derin, en temiz, en berrak özelliklere sahip göllerindendir. Deniz seviyesinden yüksekliği 1140 m'dir. Yüz ölçümü 44 km² dir.

Ormanlık tepelerle ve ovalarla çevrili tektonik bir göldür. Göller Bölgesi içindeki, dışa akışı olmayan kapalı havzalı yapıdadır. Derinliği bazı yerlerde 185 metredir. Güney cephesinde bulunan Sultan Pınarı suyu burayı bir mesire yeri haline getirmiştir. Salda Gölü, kumsalı, turkuaz rengiyle oluşan güzel manzarası, temiz doğası, ormanları ve kamp yerleriyle alternatif tatil imkânlarını sunan, doğanın en cömert olduğu alanlardandır. Birçok kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Salda Gölü yelken, kano, rüzgâr sörfü, foto-safari, göl turu, sualtı dalış, yüzme vb. imkânlar sunmaktadır.