BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.412,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sakarya Üniversitesi kalitesini kanıtladı

Sakarya Üniversitesi, Türkiye, Avrupa ve Dünya’da tanınan en prestijli ödüllerden biri olan, Ulusal Kalite Büyük Ödülü’ne layık görüldü.

Abone ol

Kamu Sektörü-Eğitim Hizmetleri kategorisinde Ulusal Kalite Büyük Ödülü’ne layık görülen Sakarya Üniversitesi'ne,ödülü Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan tarafından verildi.

Bu yıl Kamu Sektörü-Eğitim Hizmetleri Kategorisi’nde Ulusal Kalite Ödülü’ne aday olan ve 3-5 Mayıs tarihleri arasında Avrupa Kalite Vakfı’nın dünyaca tanınmış EFQM Mükemmellik Modeli çerçevesinde Ulusal Kalite Ödülü değerlendirme sürecinden geçen Sakarya Üniversitesi yapılan değerlendirmede sonucunda en yüksek puanı alarak “Ulusal Kalite Büyük Ödülü” ne layık görüldü. Ülkemiz ve dünya yükseköğretim sistemi için örnek oluşturacak bir ilke daha imza atan Üniversitemize ödülü, Cumhurbaşkanlığının himayelerinde Ankara’da düzenlenen Ulusal Kalite Ödülü Kamu Kategorisi Ödül Töreni’nde verildi. Yoğun katılımın ve heyecanın dorukta olduğu ödül töreninde Üniversitemizin başarısı dakikalarca ayakta alkışlandı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman Ulusal Kalite Büyük Ödülü’nü kazanmanın onur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: “Stratejik Kalite Yönetim Sistemi kapsamında sunmuş olduğu tüm hizmetlerde mükemmellik merkezi olmayı ilke edinmiş olan Üniversitemiz, yükseköğretimde iç ve dış kalite uygulamaları ile ülkemizde örnek bir üniversite konumundadır. Avrupa ve Dünya’nın en prestijli kalite ödüllerinden biri olan EFQM Kalite Ödülleri, kurumların kalite yönetim düzeylerinin en önemli göstergelerinden birisi olup, kurumsal gelişime önemli katkı ve değer katmaktadır.”

Kazanılan ödülün Sakarya Üniversitesi’nin mükemmellik yolculuğunda çok önemli bir aşama olduğunu belirten Rektör Durman “Üniversitemiz EFQM Mükemmellik modeli çerçevesinde 2006 ve 2008 yıllarında dış değerlendirmeden geçerek sırasıyla 3* ve 4* seviyesinde “Mükemmellikte Yetkinlik” ödülüne layık görülmüştü. Kazanılan Ulusal Kalite Büyük Ödülü Üniversitemizi çok daha büyük başarılara taşıyacaktır. Bu süreçte başta çalışma arkadaşlarım, öğrencilerimiz ve tedarikçilerimiz olmak üzere tüm resmi-özel kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları ve basın kuruluşlarımızın önemli katkıları olmuştur. Kendilerine Üniversitem adına teşekkürlerimi sunuyorum”.