BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,39
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sakarya Türkçe olimpiyatlarıyla coştu

20 ülkeden 60 öğrencinin sahne aldığı Sakarya etkinliği, şehri adeta ayağa kaldırdı. Türkçe olimpiyatları nefesleri kesiyor.

Abone ol

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından düzenlenen Türkçe Olimpiyatları Sakarya Etkinliği, Atatürk Stadyumu'nda yapıldı. Stat içi ve dışında bulunan 50 binden fazla vatandaş, dünya çocuklarının söylediği şarkı ve halk oyunlarıyla coştu.

20 ülkeden 60 öğrencinin sahne aldığı Sakarya etkinliği, şehri adeta ayağa kaldırdı. Programın başlamasına saatler kala stat içi ve dışı Türkçe sevdalıları ile doldu. Etkinliğe Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ali İhsan Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve protokol üyeleri ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Büyük coşku ve heyecanın yaşandığı etkinlik İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Filipinli ve Kazak öğrencilerinin seslendirdiği ve diğer dünya çocuklarının da eşlik ettiği ‘İnsanlık El Ele Bayram O Bayram Ola’ şarkısı duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Kırgızistan ekibinin Artvin yöresi, Endenozyalı öğrencilerin ise Akçaabat yöresi halk oyunlarını ustalıkla sergilemeleri izleyenleri coşturdu. Brezilyalı Victoria Matos’un ‘Hayde Gidelum’ şarkısına vatandaşlar da eşlik etti. Kırgızistan’dan gelen öğrencilerin kendi halk oyunlarını sergilemesi ilgiyle izlendi. Norveçli öğrencinin ‘Memleketim’ isimli şarkısını büyük alkış aldı. Kenyalı öğrencilerin kemençe eşliğinde horon tepmeleri unutulmaz anların yaşanmasına sebep oldu.

VALİ BÜYÜK: BU GURUR TABLOSUNU BİZE YAŞATANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gösteri sonunda kısa bir konuşma yapan Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise etkinliği "Muhteşem bir tablo." olarak değerlendirdi. Hem sahne hem de seyirciler muhteşem olduğunu belirten Büyük, “Böyle gurur ve iftihar tablosunu bize sunanlara teşekkür ediyoruz, onları tebrik ediyoruz.“ diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise büyük fedakârlıklarla bu gençleri yetiştiren ve Türkçeyi dünya dili haline getiren değerli hizmet erlerine şükranlarını sunduğunu kaydetti. Etkinlik hep birlikte ‘Yeni Bir Dünya’ şarkısının söylenmesi ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Bu arada, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas öğrencileri bir süre makamında ağırladı.