BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.423,24
HABER /  GÜNCEL

Sakarya hava durumu saatlik tahmin kırmızı alarm verildi

SAKARYA hava durumu saatlik son tahmin fena meteoroloji son kez uyardı. Sert fırtınanın etkisinde olan Sakarya'da bölgesel sağanak yağış yarına kadar devam edecek. Sıcaklık Sakarya'da 13 dereceye kadar düştü.

Abone ol

SAKARYA hava durumu sıcaklık sert düştü son tahmin meteoroloji açıkladı. Kestane karası fırtınasının etkilediği illerden biri de Sakarya oldu. Sert fırtınanın etkisi ile Sakarya'da sıcaklıklar 13 dereceye kadar düştü. Sakarya'ya yağışlar yarın etkisini kaybedecek fakat haftasonu yine sağanak şeklinde devam edecek. 

FIRTINA NE ZAMAN BİTECEK: Halen ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde kuzeydoğudan (Poyraz) kuvvetli esen rüzgarın, yarın (26.09.2018 Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak Marmara, Ege ve İç Anadolu'da fırtına (50-80 km/saat), Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli fırtına (70-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

Yarın akşam akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen fırtınanın meydana getirebileceği olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BU İLLERE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI: Akşam saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında görülecek sağanak yağışların, yarın (26.09.2018 Çarşamba) akşam saatlerine kadar Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde aralıklarla kuvvetli (50-100 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU: 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu, Balıkesir’in kuzeyi, Çanakkale’nin iç kesimleri, Ankara, Çankırı, Kırıkkale çevreleri, Kırşehir'in kuzey ve batısı, Yozgat’ın kuzeyi, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ve Erzurum'un kuzeydoğu kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Samsun ve Sinop çevrelerinde aralıklarla kuvvetli olması (50-100 kg/m2) bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin iç ve kuzeydoğu kesimlerinde hissedilir derecede (8 ila 15 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve İç Anadolu'da fırtına (50-80 km/sa), Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli fırtına (70-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Kestane karası fırtınası ne demek ne zaman bitiyor?