BIST 10.989
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.501,86
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Sahur sofrasında evden alındılar

Necmettin Erbakan'ı destekleyen Saadet Partililer, olaylı iftarda yaşananlardan, parti yönetimini sorumlu tuttu.

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Kongre Delegesi Hüseyin Terzi, olay gecesi evlerinden gözaltına alınarak mağdur edildiklerini iddia etti.

Cevizlibağ'da bulunan Saadet Partisi İl Başkanlığı önünde toplanan ve aralarında olaylı iftar sonrası gözaltına alınanların da bulunduğu partililer bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan Saadet Partisi Kongre Delegesi Hüseyin Terzi, mevcut yönetimi suçlayarak şöyle konuştu: "Olayları örtbas edebilmek için 20 kişiden hazırlanmış bir liste savcılığa iletilmiştir. Ortak yönleri mevcut yönetim taraftarı olmayan bu insanları, ancak teröristlere reva görülebilecek bir şekilde gece yarısı operasyonuyla çoluk çocuğunun gözü önünde sahur sofralarından alınmışlardır. Emniyete vardığımızda o gün orada olmayan arkadaşlarımızın bile gözaltına alındığını gördük."

Oteldeki iftar programının gayet nezih bir ortamda başladığını ancak Kur'an-ı Kerim okunurken bir grubun Fatih İlçe Başkan Yardımcısı Şenol Düzgün'ü hakaretlerle dışarı atmaya çalıştığını söyleyen Terzi, yaşananları şöyle anlattı: "Yaşanan arbede büyümeden önlenmiştir. Numan Kurtulmuş'un gelmesiyle de program gayet güzel bir şekilde başlamıştır. Erbakan hocamızın telgrafı okunduğu sırada "mücahit Erbakan" sloganları atılmaya başlanmıştır. İşte tam bu noktada usulsüz şekilde içeri sokulan bir grup, masaları devirip slogan atanların üzerine tabak, çatal, bıçak gibi şeyler atarak arbedeye sebep olmuşlardır. Suç olarak görülebilecek tek şeyleri 'Mücahid Erbakan' diye slogan atmalarıdır."