BIST 10.266
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.408,98
HABER /  GÜNCEL

Sahte savcı sözde örgütle dolandırdı

Bölücü örgüt üyeleriyle görüşmeler tespit edildiğini söyleyen sahte savcıya 28 bin lira kaptırdı.

Abone ol

Adana’da oto yedek parçası satan Ali İhsan Şahin (26), kendisini savcı olarak tanıtan dolandırıcıya 28 bin lira kaptırdı.

Olay şöyle gerçekleşti: Cep telefonundan ulaştığı Şahin’e Antalya Cumhuriyet Savcısı olduğunu söyleyen dolandırıcı, “Bu numara örgüt araştırmasında dinlemeye takıldı. Bölücü örgüt üyeleriyle görüşmeler tespit edildi. Hakkında soruşturma açtık” dedi. Şahin’in paniğe kapılmasından faydalanan dolandırıcı “Senin ilgin olmadığını anladım. Sen soruşturmanın kaldırılması ve masraflar için vereceğim hesaplara para yatır” dedi.

BANKADA VEZNEDAR ŞÜPHELENDİ

Birkaç farklı hesap numarası veren dolandırıcı, “Parayı hemen yatır, gecikme” dedikten sonra telefonu kapattı. Şahin bankadan 28 bin lirayı çekerken, tedirginliğinden şüphelenen veznedar polisi arayıp, “Bir müşterimiz para çekiyor, ama çok tedirgin” ihbarında bulundu. 28 bin lirayı PTT’den verilen hesap numaralarına yatıran Şahin dolandırıldığını anlayınca, “Kendini savcı olarak tanıtınca korktum. Söyleneni yaptım” dedi. Polis, verilen hesap numaraları ve sahibinin kimliklerini araştırıyor.