BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.510,76
HABER /  DÜNYA

Sahte ilaçların değeri tam 20 milyon

Sahte ilaç üretip piyasaya sürenler yönelik operasyon, polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Operasyonda ele geçirilen sahte...

Abone ol

Sahte ilaç üretip piyasaya sürenler yönelik operasyon, polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Operasyonda ele geçirilen sahte ilaçların piyasadaki orijinal karşılıklarının 20 milyon TL olduğu ifade edildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte ilaç üretip piyasaya sürmeye hazırlanan birçok şebekeye yönelik geçtiğimiz pazartesi günü operasyon düzenlemişti. Başta İstanbul olmak üzere toplam 9 ilde adalarında eczaneler, eczane depoları, matbaa, işyerlerinin de olduğu toplam 121 adrese düzenlenen operasyonda kanser, lösemi ve bağırsak kanseri hastalıkları için üretilen sahte ilaç ele geçirilmişti. İmalathane, işyeri ve eczane depolarına yapılan operasyon anları polis kamerası tarafından da görüntülendi. Görüntülerde adreslere yapılan baskın anı, adreslerde yapılan aramalar, ele geçirilen sahte ilaçlar, pasaportlar ve 1 silah görülüyor.
Bir doktor ve hemşirenin hastaları için kullandıkları ilaçların yoğunluklarının farklı olduğunu fark etmesi üzerine durumu Sağlık Bakanlığı’na bildirdiği, bakanlığın incelemesinden sonra hazırlanan raporun İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne gönderildiği öğrenildi.

60 KİŞİ GÖZALTINDA
Hemen harekete geçen Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri yapılan 1 yıllık fiziki ve teknik takip sonucu İstanbul merkezli düzenlediği operasyonda 7 bin 174 kutu kanser ilacı, 5 bin 261 etiket, 3 bin 426 prospektüs, 10 bin 844 boş ilaç kutusu ve şişesi, 21 aydınger, 800 pasaport sayfası ele geçirildi. Ayrıca ilaç kutularının imalatında kullanılan 8 baskı makinesi, 1 silah olmak üzere yapılan çalışmada toplam 31 bin 727 materyal ele geçirildi. Ele geçirilen sahte ilaçların piyasadaki orijinal karşılığının 20 milyon TL olduğu ifade edildi. Öte yandan, operasyonda haklarında TCK’nın 220, 186, 187 maddelerinden işlem yapılan 72 kişiden 60 kişi gözaltına alındığı belirtildi.
Ortadoğu ülkelerinden getirdikleri belirlenen ilaç malzemelerini İstanbul Bağcılarda bir imalathanede üretip Fatih’teki depolarda sakladıkları, buradan da Türkiye’nin değişik illerine anlaşmalı oldukları eczaneler üzerinden dağıtımını gerçekleştirdikleri kaydedildi.
Şebeke liderlerinden biri olan D.F.’nin de aralarında olduğu 60 kişi bugün İstanbul Çağlayan’da bulunan Adalet Sarayına gönderildiği belirtildi.
(İHA)