BIST 10.562
DOLAR 32,25
EURO 35,00
ALTIN 2.475,99
HABER /  DÜNYA

Devlet sırrı sır olmaktan çıkacak mı ?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "devlet sırrı" ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. <br/>TBMM’de Cuma namazı çıkışında gazeteciler...

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "devlet sırrı" ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.
TBMM’de Cuma namazı çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Genel Kurul’da yaşanan küfürleşmelerle ilgili olarak, insanların eleştiri haklarına sahip olduğunu, eleştirmek için Türkçede çok zengin kelime haznesi olduğunu, hakaret etmeden, seviyeyi düşürmeden eleştiri hakkının kullanılması gerektiğinin altını çizdi. Meclisin önemli bir kurum olduğunu belirten Bakan Yazıcı, “Meclisin seviyesi düşmez, Meclisteki çalışmanın seviyesi düşer. İçindekilerin saygınlığı azalır” diye konuştu.

DEVLET SIRRI YASA TASARISI’NIN GÜNDEME GELECEĞİ İDDİALARI
Başbakan ve 5 kişilik bir heyetin neyin devlet sırrı olacağına karar vereceği yönünde iddiaların sorulması üzerine Bakan Yazıcı, “Devlet faaliyetlerini sürdürmek için, hem vatandaşların hem de kendi güvenliğini sağlamak için yapılması gerekenleri planlar, önlemleri alır. Sizin söylediğiniz gibi Sayın Başbakan’ın başkanlığında bir ekip oluşmuş, bir çalışma yapıyor, o benim bilgim dışında. Elbette ki devlet, sır olan şey nedir, kapsamı, boyutu, bilgi edinme hakkı, bireyin hak ve özgürlükleri nedir bu alanları belirleyecek düzenlemeleri dün yaptık, bugünde ihtiyaç olsa yapar” şeklinde konuştu.

SİYASİ PARTİ ÇATISI ALTINDA KUMAR OYNATILMASI VE FUHUŞ YAPTIRILMASI
Siyasi parti çatısı altında bazı illerde kumar oynatıldığı ve fuhuş yaptırıldığı yönünde yayınlanan haberlere ilişkin bir soruya cevap veren Bakan Yazıcı, bu konuda bilgisinin olmadığını söyleyerek, “Bir yerde kural ihlali varsa, yasak olan bir fiil icra ediliyorsa onu önlemek için yasalarımız görevlilere her tür imkanı verdiği kanısındayım. Orada toplumsal yarar ile korunması gerektiği siyasi kuralların dengesini iyi irdelemek lazım. Orada girmemek mi toplum açısından mı daha yararlıdır, yoksa öyle bir fiili önlemek için girmek mi daha yararlıdır, ben genelde pragmatist olarak bakarım. Kamuoyunun beklentilerini karşılama açısından oradaki yararın daha üstün olduğu düşüncesindeyim” ifadelerini kullandı.
(İHA)