BIST 10.890
DOLAR 32,18
EURO 34,89
ALTIN 2.470,67
HABER /  DÜNYA

Sağlık ekiplerine saldırılara tepki

Sağlık Bakanlığı, Ankara ve İstanbul’da yaşanan olaylar nedeniyle görevini yapmaya çalışan sağlık ekiplerine yönelik gerçekleşen saldırılara...

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, Ankara ve İstanbul’da yaşanan olaylar nedeniyle görevini yapmaya çalışan sağlık ekiplerine yönelik gerçekleşen saldırılara dikkat çekerek, eylemcilerin bu tür saldırılara izin vermemesi gerektiğini belirtti.
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Ankara ve İstanbul’da yaşanan olaylar nedeniyle 112 sağlık ekiplerinin çektikleri sıkıntılara dikkat çekildi. Acil sağlık ekiplerinin sokak olayları nedeniyle görevlerini yerine getirmek için büyük gayret gösterdikleri fakat göstericiler arasında bulunan bir takım insanların ambulansları ve sağlık çalışanlarını taciz ettiğine vurgu yapıldı. Eylemlere katılanların sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları engellemesi gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“112 ambulanslarımız ve acil sağlık çalışanlarımız, sokak olayları nedeniyle meydana gelen sağlık sorunlarında, görevlerini yerine getirmek için büyük gayret göstermektedirler. Göstericiler arasında bulunan bir takım insanlar; ambulanslar ve sağlık çalışanlarını taciz ettiklerinden, sağlık çalışanlarımız büyük bir özverinin yanında tedirginlikle hizmet vermek zorunda kalmaktadır. Bazı olay mahallerinde, ambulanslarımıza fiziki saldırılar gerçekleşmiş, maalesef sağlık hizmeti vermeye çalışan araçlarımız tahrip edilmiştir.
Sağlık araçları ve çalışanlarına şiddet gösterenler, müdahale ihtiyacı duyan vatandaşlarımızın, ihtiyaçları olan hizmeti almasını geciktirerek ya da engelleyerek, ihtiyacı olanların sağlıklarını tehlikeye atmaktadır.
Olaylara katılan tüm göstericilerin, sağlık araç ve personeline yönelik saldırıları engellemesi, arkadaşlarımıza yardımcı olmaları yaşamsal önemdedir.”