BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.509,81
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon tutuklularından Gezi açıklaması

Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıkları Gezi Parkı protestolarına ilişkin açıklama yaptı

Abone ol

Ergenekon Davası'nda tutuklu olarak yargılanan aralarında tutuklu sanıklar CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın da bulunduğu bazı sanıklar, Gezi Parkı protestolarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Türk milleti yıllardır sürmekte olan hukuksuzluğa, adaletsizliğe, işkenceye karşı büyük bir irade göstermiş ve buna 'Dur' demiştir. Taksim'de başlayıp bütün ülkeye ve dünyaya yayılan diktatörlüğe karşı direniş, halkımızın özgürlük talebinin eylemli ifadesidir" denildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda, aralarında CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Gazeteci Tuncay Özkan ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu bazı tutuklu sanıklar, Gezi Parkı protestolarına ilişkin bir sayfalık yazılı açıklama yaptı. Haberal'ın avukatı Selen Karaçalı tarafından basın mensuplarına verilen bir sayfalık yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"KAZANAN BİR KEZ DAHA ATATÜRK TÜRKİYESİ OLMUŞTUR"

"Türk milleti yıllardır sürmekte olan hukuksuzluğa, adaletsizliğe, işkenceye karşı büyük bir irade göstermiş ve buna 'Dur' demiştir. Taksim'de başlayıp bütün ülkeye ve dünyaya yayılan diktatörlüğe karşı direniş, halkımızın özgürlük talebinin eylemli ifadesidir. Ergenekon Davası üzerinden kurulan korku imparatorluğu yıkılmıştır. Korkunun adresi hükümet olmuştur. Bağımsızlığımızı, toprak bütünlüğümüzü ve Cumhuriyetimizi hedef alan, Türkiye'yi dönüştürmek, çökertmek için bir proje olarak uygulamaya konan bu dava 18 Mart'ta açıklanan mütalaa ile çökmüştür. Yapılmakta olan son savunmalarla bu gerçek tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır. 13 Aralık'ta, 8 Nisan'da Silivri önlerinde yeşeren özgürlük talebi, 29 Ekimlerde, 19 Mayıslarda meydanlara sığmayan Atatürk ve Cumhuriyet aşkı artık iktidarın tüm baskılarına karşı yükselen bir halk hareketine dönüşmüştür. Kazanan bir kez daha Atatürk Türkiyesi olmuştur. Yargının bir iktidar gücü olarak kullanılmasına 5 yıldır direnmekte olan bizler gerçek adaletin halkın vicdanından geçtiğine inanıyoruz. Bu konuda aziz milletimize olan güvenimizin artarak devam ettiğini kamuoyuna saygı ile duyururuz. Ergenekon Tutsakları."