BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.434,54
HABER /  GÜNCEL

Sağlık Bakanı açıkladı! O bölgelerdeki sağlık çalışanları...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sokağa çıkma yasağı uygulanan bölgelerdeki sağlık personelinin 24 saatlik görev sürelerinin haftalık olacağını söyledi.

Abone ol

Edirne’de bulunan Müezzinoğlu, yaptığı açıklamada, "Sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde hastane personelin giriş çıkışında sorun yaşanmaması için 24 saat görevde kalma süresini bir haftaya çıkaracağız. Personel hastanede yatıp kalkacak, bir hafta kendi içinde nöbet sistemi uygulayacak, vardiyalı çalışacaklar" dedi.

"TERÖRLE MÜCADELE YÖNTEMİ 2 - 3 YIL DEĞİŞMEZ"

Terörle mücadelenin 2-3 sene boyunca değişmeyeceğini dile getiren Müezzinoğlu şunları söyledi:

"Çözüm süreci boyunca devletin şefkat elini gördüler. İyi niyet suistimal edildi. Kudret elimizi cebimizden çıkardık. Operasyonlar yüzde 70-80 oranında başarıya ulaştı. Birkaç ay sonra başarı oranı yüzde 90’lara ulaşır. Türkiye bu operasyonlara kararlılıkla devam etmeli. Terörle ilgili mücadele yöntemi en az 2-3 yıl değişmez artık. Kürt vatandaşların meşru taleplerine ilişkin süreç devam eder. Yeni anayasa çalışmaları sırasında bunlar dikkate alınır. Ne yaparsanız yapın, uygulamadan kaynaklanan sorunlar olabiliyor ama mücadeleden vazgeçmeyeceğiz."