BIST 10.267
DOLAR 32,23
EURO 34,71
ALTIN 2.407,98
HABER /  GÜNCEL

Sağlam'dan Federasyona isyan

TFF Şike Teşvik Kurulu'nun raporu doğrultusunda futbolculara verilecek olası cezalar eleştirildi. Genç hoca, "Federasyon ceza vermemeli" dedi.

Abone ol

Geçen sezonki A.Sebatspor-Kayserispor maçı önceszi yaşanan Şike-Teşvik iddialarında artık son safhaya gelindi. Türkiye Futbol Federasyonu, son rapor doğrultusunda olaya adı karıştığı iddia edilen kişiler ve futbolcular hakkında net kararını açıklayacak..

Saçmalık olur

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, geçen sezon A.Sebatspor takımında oynayan bu sezon Kayserispor'a transfer olan Bayram Toysal ile 2 yıldır Kayserispor'un file bekçiliği yapan Metin Aktaş'a ceza beklemediklerini ifade etti. 2 futbolcuya ceza gelmemesi gerektiğini söyleyen genç teknik adam Ertuğrul Sağlam, "5 ay önce medydana gelmiş bir olay için şimdi karar alıp veca vermek yanlış olur. Bu olası cezalar lig başlamadan önce olsa kabul edilebilirdi. Ama lig başladı, herkes kadrosunu yaptı. Şimdi ceza verilmesi saçma ve mantıksız olur. Türkiye’de geçmişte daha büyük olaylar oldu. Ama hiç bir ceza çıkmadı. Bayram ile Metin’e de ceza gelmemeli. Gelirse, bu haksızlık ve saçmalık olur. Ceza gelmesi halinde planlarımız alt üst olur. Federasyonun ceza vermeyeceği kanaatini taşıyorum" diye konuştu.

“Tarihi fark kaçtı”

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, şanssızlıktan yakındı. Dün Kadir Has Tesisleri’nde haftalık basın toplantısını düzenleyen genç teknik adam, Erciyesspor maçında tarihi farkı kaçırdıklarını dile getirdi.

“Doğru yoldayız”

Sağlam, “Erciyesspor karşısında, özellikle maçın ilk yarısı ve 2. yarısının 2. bölümünde çok baskılı oynadık. Sayısız fırsatlar kaçırdık. En az 10 tane doğru hareketimiz vardı. Ama kaleci Fadhel ve direkleri geçemedik. Yani güzel futbolumuzu gol ile süsleyemedik. Şu iyi bilinmeli ki Kayserispor doğru yolda. Fiziksel açıdan ve pozisyon zenginliği açısından” dedi..

“Şansımız dönecek..”

Kayserispor’da görevde kaldığı sürece hiç bir zaman hiç bir mazeretin arkasına sığınmayacağını dile getiren Ertuğrul Sağlam, “başarı da bizim, başarısızlıkta bizimdir. Ama, ilk iki haftada gördük ki, üzerimizde bir şanssızlık var. Şansımız mutlaka dönecektir. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular olarak ne yaptığımızın bilinci içerisinde hareket ediyoruz.

Telafi edilecek..

Ertuğrul Sağlam, iki haftada kaybedilen puanların telafi edileceğini dile getirdi. Kayserispor’un sergilediği futbolun iç açıcı olduğunun altını çizen Ertuğrul Sağlam, “kaybettiğimiz puanları mutlaka telafi edeceğiz. Her zaman kaybeden taraf olmayacağız. Bu futbol anlayışımız ile sıkıntıları eritip çok daha iyi olacağız” diye konuştu.

Johnson’a övgüler

Sağlam, açıklamalarında takım kaptanı Johnson’a da övgüler yağdırdı. Şu anda takımın en iyisi olarak Samuel Johnson’u gösteren Sağlam, “Johnson’dan çok memnunum” ifadelerini kullandı..

“Hedef: Puanla dönmek”

Kayserispor’un hafta sonu oynayacağı Denizlispor maçı hakkındaki düşüncelerini de ifade eden Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, “onlarda bizim gibi lige iyi başlangıç yapamadılar. İyi bir mücadele olacak. Biz Denizli’ye puan için gideceğiz. Antrenmanlarımız da başladı. Tek düşüncemiz, puan tablosundaki hanemize puanlar yazdırmak. İyi bir hazırlık dönemi geçirip zorlu deplasmandan galibiyetle dönmek arzusundayız” şeklinde konuştu..

Haber-Foto: Yüksel YIKILMAZ / KAYSERİ

Kaynak=