BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şafak Sezer'in adı da Ergenekon'da

Ergenekon davasının bugünkü duruşmasına sanık Bedirhan Şinal ile üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu arasındaki diyalog damga vurdu

Abone ol

Birinci Ergenekon Davası'nın 195. duruşmasında 'saat' polemiği yaşandı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılması davasının tutuklu sanıklarından Bedirhan Şinal'e çapraz sorgusu sırasında kolundaki saatin markasını sordu.

Şinal, 'İsterseniz size hediye edebilirim' yanıtını verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 27'si tutuklu 108 sanıklı Birinci Ergenekon Davası'nın 195. duruşmasının görülmesine devam ediliyor.

"ŞAFAK SEZER'İ SEVMEM"

Üye hakim Haşıloğlu, Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılmasına ilişkin davanın Ergenekon davasıyla birleşmeden önce İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık Boğaçhan Kağan Murathan lehine tanık olarak ifade veren oyuncu Şafak Sezer'i tanıyıp tanımadığını sordu. Bedirhan Şinal, "Şafak Sezer'i sevmem. İzlemem. Boğaçhan, Şafak Sezer ile arkadaş olduğunu söylüyordu. Şafak benim arkadaşım değildi. Onu da mı buraya getireceksiniz? Kadroda boşluk mu var" dedi. Bu sözler üzerine sinirlendiği gözlenen üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu, "Bedirhan sen sorulan sorulara cevap ver. 20 yaşındasın ve belli bir zeka seviyesindesin. O tür ifadelerle mahkemeyi aşağılayıcı ifadelerde bulunma. Merakını kendine sakla. Her sorduğum sorunun bir anlamı var. Biz soruları sorarken binlerce sayfalık dosyayı inceledikten sonra soruyoruz" diyerek Bedirhan'ı uyardı.

"AGOS GAZETESİ ÇALIŞANLARINA KARŞI EYLEM YAPACAKTIK"

Haşıloğlu, Şinal'ın önceki ifadelerinde "Polis ile birlikte Agos Gazetesi'ne eylem planladık" sözlerini anımsatarak "Hrant Dink'in öldürülmesinden sonra mıydı?" diye sordu. Agos Gazetesi çevresinde keşif yaptıklarını, çevik kuvvetlerin nerelerde nöbet tuttuğunu gözlemlediklerin anlatan Şinal şöyle devam etti: "Hrant Dink'in öldürülmesinden sonra Agos Gazetesi çalışanlarına karşı eylem yapacaktık. Çalışanlara karşı nasıl saldırı olabilir diye hazırlıklarda bulunduk. Eylem gerçekleştirilmedi ama Agos Gazetesi'ni tehdit ettiklerini biliyorum."

"SAATİN MARKASI SLAZENGER, İSTERSENİZ SİZE HEDİYE EDEBİLİRİM"

Şinal'e cezaevine girmeden önce ekonomik gelirinin kaynağını soran üye hakim Haşıloğlu, daha sonra da kolundaki saatin markasını sordu. Şinal bu soruya "Maddi gelirim ile ilgili daha önce açıklama yaptım cevap vermek istemiyorum. Saatin markası Slazenger, isterseniz size hediye edebilirim" dedi. Bu cevap karşısında Haşıloğlu "Bu tür ifadeler size bir fayda sağlamaz" yanıtını verdi.

"İLHAN SELÇUK ÖLDÜRÜLMEK İSTENMEDİ"

Başkan Hasan Hüseyin Özese "Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atmak dışında asıl hedef İlhan Selçuk'un öldürülmesi miydi?" diye sordu. Şinal ise "Hayır, İlhan Selçuk öldürülmek istenmedi. Öldürülmek istenseydi çok kolay öldürüldü" diye konuştu.