BIST 10.651
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.428,94
HABER /  GÜNCEL

Şafak Bay'ı bir kez daha yıktılar

Atanamayan öğretmenlerin sembolü olan ve kanser yüzünden hayatını kaybeden Şafak Bay’a ölümünden aylar sonra 3 yıl hapis cezası verildi

Abone ol

Kendisi öldü ama mahkeme yine de peşini bırakmadı. Atanamayan öğretmenlerin sesi olan Şafak Bay'ın çilesi bitecek gibi değil.

Atanamayan Öğretmenler Platformu kurucularından Şafak Bay, yakalandığı kemik kanseri nedeniyle hayatını kaybettikten beş ay sonra, öğrenci arkadaşları için yapılan basın açıklamasına katıldığı gerekçesiyle üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Şafak Bay’ın annesi Meryem Bay, “Acımıza acı kattılar” derdi.

Taraf gazetesi Şafak Bay hakkında verilen mahkeme kararını "rahmetliyi mahkum ettiler" başlığıyla manşetine taşıdı. Hikmet Durgun imzalı haberde kararla yıkılan ailenin görüşlerine yer verildi.

Türkiye’de ataması yapılmayan öğretmenlerin sözcüsüydü Şafak Bay. 2004 yılında yakalandığı Kemik kanseri hastalığıyla mücadele ederken bir yandan da Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu’nu kurup öğretmen olabilmek için uğraş verdi yıllarca. Tüm çabalarına rağmen ataması yapılmayan Bay, 2010 yılında tedavisinin yapılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çabasıyla yurtdışına gönderildi ama kurtarılamadı. 

ACILAR KATLANDI

Şafak öğretmen ölümünden beş ay sonra ise hapis cezasına çarptırıldı. 9 Haziran 2004’te Elazığ Postanesi önünde eğitim sorunlarına ilişkin basın açıklamasına katıldığı için tutuksuz yargılanan Şafak Bay’a mahkeme üç yıl hapis cezası verdi.

Kararla şoke olduklarını belirten anne Meryem Bay, “Postacı bize tebligatı getirdiğinde öğrendim ve yıkıldım resmen. Hatta o tebligatı almadım, geri çevirdim. Bu olay bizim acımıza acı kattı. Herkes oğlumun hayatını kaybettiğini bildiği halde cezayı veren hakimler mi bilmedi” dedi. Ağabey Deniz Bay ise ceza için temyize gideceklerini, ardından da tazminat davası açacaklarını ifade etti.