BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,71
ALTIN 2.410,08
HABER /  GÜNCEL

Sadece Fenerbahçe için mücadele edecek

Yıldız oyuncusu Dirk Kuyt, Hollanda Milli Futbol Takımı'nı bıraktığını, bundan sonra Fenerbahçe'ye yoğunlaşacağını açıkladı. Kuyt, 10 yıldır Hollanda milli takımında forma giyiyordu.

Abone ol

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Dirk Kuyt, Hollanda Milli Futbol Takımı'nı bıraktığını açıkladı. Kuijt, bundan sonra sadece Fenerbahçe'ye yoğunlaşacağını söyledi.

On yıldır Hollanda Mili Takımı forması giyen Dirk Kujt, 104 maçla en fazla milli takımla maça çıkan oyunculardan biri.

Hollanda basınına göre Fenerbahçeli oyuncu, milli takımı bırakma kararını geçen ay İtalya ile Hollanda arasında yapılan hazırlık maçı sonrası verdi.

Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'in, 2016 Avrupa Şampiyonası öncesi takımı gençleştireceği açıklaması, Kuyt'un kararında etkili oldu.

Kuyt, son ana kadar Hollanda'nın İzlanda ve Kazakistan ile yapacağı maçların kadrosunda yer alıyordu.

Yıldız oyuncu Telegraaf gazetesine yaptığı açıklamada, "Ben yüzde yüz performansla oynamayı seven bir oyuncuyum. Ama süresinin az olmasından dolayı, istediğim gibi bir oyun ortaya koyamıyorum. Teknik direktörün uzantısı gibi yedek kulübesinde oturmak bana göre değil" dedi.

Kuyt, bundan sonra sadece Fenerbahçe için ter dökeceğini söyledi.

Brezilya'daki Dünya Kupası'nda Hollanda'nın üçüncü olması sonrası milli takımı bırakmasının daha kolay olacağını vurgulayan Kuyt, "Ama o başarılı turnuva sonrası kendimi formda hissediyordum" diye konuştu.

Hollandalı oyuncu, milli takımdan ayrılma kararını Hiddink'le yaptığı "saygı dolu görüşme" sonrası aldığını da belirtti.

10 yılda 24 gol

34 yaşındaki Dirk Kuyt, il kez Eylül 2004'te Hollanda - Liechtenstein maçında milli formayı giydi. Hücum oyuncusu olan Kuijt, Hollanda Mili Takımı'nda değişik mevkilerde görev yaptı. En son Brezilya'daki Dünya Şampiyonası'nda sol bek olarak görev yaptı.

104 kez milli olan Kuyt, on yıldır oynadığı Hollanda formasıyla 24 gol atmıştı.

Kuyt, Hollanda'nın en golcü futbolcuları sıralamasında Marco van Basten ile birlikte 14. Sırayı paylaşıyor.

Ünlü oyuncu en son eylül ayında İtalya ile oynanan ve Hollanda'nın 2 - 0 kaybettiği dostluk maçında milli forma ile sahaya çıkmıştı.