BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Saddamın mirasına talip

Saddam'ın Türk torunu, Uday'ın oğlu Mesut karşı atağa geçti. Türk torunun hedefi şu;

Abone ol

Irak'ın idam edilen lideri Saddam Hüseyin'in 25 yıl sonraya ortaya çıkan Türk torunu Mesut Torun, hastalıklarla savaşan annesini tedavi ettirmek için Irak'a miras davası açacak.

Tikrit'e giderek dedesinin kabrini ziyaret edeceğini belirten Torun, dedesinin ölüm yıldönümünde ise İstanbul'da mevlit okutacağını söyledi.

UDAY'IN OĞLU

Irak'ın idam edilen lideri Saddam Hüseyin'in oğlu Uday'ın Türk eşi Sevim Torun'dan dünyaya gelen tek oğlu 25 yaşındaki Mesut Torun, ilk kez kamera karşısına geçti. 1980 yılında 'Bağdat Güzeli' seçilince 2003 yılında öldürülen Uday Hüseyin'le evlenen ve 1 yıl sonra Irak'tan kaçan Sevim Torun, şimdilerde hastalıkla savaşıyor.

 SADDAM TORUNU OLACAĞINI DUYUNCA SEVİNDİ

 Uday'ın eşi Türk gelin Sevim Torun "O asılmayı hak etmemişti. Saddam için söylenilenlerin hiçbiri doğru değil. Çok yardım sever bir insandı. Namazında niyazında olan bir insandı. Dışarıda değil, evimde gördüğüm insansa o çok iyi bir insandı. Torunu olacağını duyduğunda çok sevinmişti. Erkek toruna deli oluyordu. Çocuklarına ve karısına düşkün olan bir insandı.  Oğlu için aynı şeyi söyleyemem. 'Saddam babam' diyorum." şeklinde konuştu.
DEDEMİ ÇOK SEVİYORUM

Mesut Torun ise 5 yaşına kadar Saddam'ın torunu olduğunu bilmediğini söyledi. Babası Uday'a tıpa tıp benzerliği ile dikkat çeken Torun, babasını hiç görmediğini ve dedesinin idamını ise içine sindiremediğini söyledi. Dedesi ve Irak'taki ailesi için mevlit okutmayı planlandığını dile getiren Torun, "Dedemi çok seviyorum. Dedemin asılışının hiçbir hukuki boyutu yok" dedi. 

"HÜSEYİN SOYADINI ALMAK İSTİYORUM"

Dedesi ve babasından kalan mirasları alabilmek için gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuracağını söyleyen Torun, "Dedemin yurt dışındaki hesaplarına şerh konuldu. Miras peşinde değilim ama 'Hüseyin' soyadını almak istiyorum. Bana miras olarak bu aileden soyadı kalacak. Anneme ise yaşadığı sıkıntılardan dolayı bu hastalıklar miras kaldı. Annemin daha önce Irak'ın şartlarına göre yapmış olduğu bir evlilik var. Ben doğmuşum. Haklarım var. Dava açarak, var olan haklarım varsa bunları almak istiyorum. Bu benim en doğal hakkım. Şu anda hastalıkla mücadele ediyoruz." dedi.