BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.431,82
HABER /  GÜNCEL

Sabit telefonda mesaj devri

Cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla hayatın vazgeçilmesi olan kısa mesajlar artık sabit telefonlarda. Türk Telekom yeni hizmete hazırlanırken, hanımlara özellikle güveniyor.

Abone ol

Türk Telekom, Mayıs tan itibaren sabit telefondan kısa mesaj hizmeti verecek.Özelleştirme süreci öncesinde değerini artırmak için katma değerli hizmetlere ağırlık veren Türk Telekom (TT), abonelerine Mayıs tan itibaren ev telefonundan SMS (kısa mesaj) gönderme imkânı sunacak.

30 bin abone elde etmeyi planlayan TT nin hedefi, evlilik yarışmalarına mesaj atmak isteyen ev kadınları olacak. Aboneler 160 karakterlik SMS yi ev telefonlarıyla yazarak hem diğer sabit telefonlara, hem cep telefonlarına ve e - mail adreslerine gönderebilecek. Sistem nasıl işleyecek?

• Abone önce SMS göndermeye uyumlu Q klavyeli bir cihaz alacak ya da mevcut telefonuna ek cihaz taktıracak.

• Telefonuna mesaj servis numarası kaydeden abone, Telekom Müşteri Hizmetleri ne boş bir mesaj göndererek kayıtlı hale gelecek.

• Abone, sisteme kayıtlı olmayan ve uyumlu telefon sahibi olmayan sabit telefon kullanıcılarına da mesaj gönderebilecek. Kayıtlı olmayan abonelerin telefonuna mesaj geldiğinde telefon, farklı bir zil tonunda çalacak ve yazılan mesaj sesli olarak iletilecek.

Kaynak: www.gencbilim.com