BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,61
ALTIN 2.390,15
HABER /  DÜNYA

Sabıkalı hırsız kamerada

İstanbul’daki birçok alışveriş merkezinde hırsızlık yapan zanlı Üsküdar’da Güven Timleri tarafından suçüstü yakalandı. Çaldığı telefonlardan...

Abone ol

İstanbul’daki birçok alışveriş merkezinde hırsızlık yapan zanlı Üsküdar’da Güven Timleri tarafından suçüstü yakalandı. Çaldığı telefonlardan birini iç çamaşırına saklayan zanlının gerçekleştirdiği birçok hırsızlık, güvenlik kameralarına yansıdı.
Üsküdar Altunizade’de bulunan bir alışveriş merkezinde uygulama yapan Güven Timi Şube Müdürlüğü C Bölge Üsküdar ekipleri, 29 Eylül pazar günü bir vatandaşın cep telefonunu çalma teşebbüsünde bulunan bir şüpheliyi takibe aldı. Şüpheliyi yaklaşık 1,5 saat takip eden ekipler, şahsın bir kadının cep telefonunu çaldığını görmeleri üzerine devreye girerek gözaltına aldı. İsminin Turhan D. olduğu öğrenilen zanlının üzerinde arama yapan ekipler, şahsın üzerinde çalınan cep telefonuyla birlikte, iç çamaşırına saklanmış Iphone marka bir cep telefonu daha buldu. Turhan D.’yi polis merkezine götüren ekipler, yaptıkları inceleme sonunda iç çamaşırından çıkan telefonun Levent’te bulunan Kanyon Alışveriş Merkezi’nde başka bir kadından çalındığını tespit etti. Polis ekipleri, hırsızlıktan aranması bulunan Turhan D.’nin, ayrıca kontör dolandırıcılığına karıştığı gerekçesiyle “Örgütlü Bilişim Hırsızlığından” 6,5 yıl cezaevinde kaldığı bilgisine ulaştı.
Güven Timleri yaptıkları incelemede Turhan D.’nin farklı zamanlarda, farklı alışveriş merkezlerinde birçok vatandaşın cep telefonu ve cüzdanının çalınması olaylarına da karıştığını tespit etti. Alışveriş merkezlerinde yapılan incelemelerde hırsızlıkların güvenlik kamerası görüntülerine ulaşılırken, şahsın çaldığı cep telefonunu iç çamaşırına saklaması da güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Hırsızlık suçundan poliste 17 ayrı sabıkası bulunan Turhan D., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan Turhan D.’nin gerçekleştirdiği bazı hırsızlık olaylarının güvenlik kamerası kayıtlarındaki rahatlığı bu kadarına da pes dedirtti. Kayıtlardan birinde Turhan D., bir mağazaya müşteri gibi giriyor. Çevredeki malzemeleri inceleyen şahıs, bir yandan da çevredekileri kontrol ediyor. İçeridekilerin fark etmediği sırada bir anda tezgahın arkasına uzanan zanlı, çalışanlardan birine ait olan telefonu alarak hızla mağazadan çıkıyor. Bir başka kayıtta ise mücevher satan bir mağazada görülen Turhan D. masanın üzerinde bulunan, bir müşteriye ait cep telefonunu bir anda alarak koltuğunun altına saklıyor. En son görüntüler de ise yine bir alışveriş merkezinde gezinen Turhan D. alışveriş yapan birkaç kişinin yanına yaklaşıyor. Telefonla konuşan zanlı bir anda grup içerisinde bulunan bir kadının tezgahın üzerinde bulunan telefonunu alarak iç çamaşırına sokuyor. Olay yerinden uzaklaşmak isteyen D.’nin güven timleri tarafından yakalanarak gözaltına alınması da güvenlik kameraları tarafından kaydediliyor.
(İHA)