BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.514,01
HABER /  DÜNYA

Sabancının katili Atinada

Sabancı Center suikastinin ardından 10 yıl geçti. Polis DHKP-C'li Geren'i çözdü ve yeni bilgilere ulaştı.

Abone ol

10 yıl önceki suikastın ardından kayıplara karışan ve Interpol'ün Kırmızı Bülten'iyle aranan, yasadışı DHKP-C üyesi Akkol'un izi Atina'da bulundu. Suikastın ardından, diğer tetikçi Mustafa Duyar ve kendilerine yardımcı olan Fehriye Erdal ile birlikte Akkol'un önce Almanya'ya, oradan da Suriye'ye geçtiği belirlendi.

1999'da Atina'ya geçti
Bugüne kadar değişik kanallardan gelen bilgiler ışığında Yunanistan'da olduğu öne sürülen, ancak izi bulunamayan Akkol'la ilgili önemli bilgiyi, Tunceli'de yakalanan DHKP-C'li İsmail Geren verdi. Ağustosta yasadışı yollardan Türkiye'ye giriş yaparak Tunceli'ye giden ve örgütün kırsaldaki silahlı kanadında "komutan yardımcısı" olarak faaliyet gösteren, 3 hafta önce de Malatya Arapkir'de ele geçirilen Geren, resmi ifadeye girmeyen sorgusunda, Akkol'un 1999'dan bu yana Atina'da bir çatı katında yaşadığını söyledi.

Sahte kimliği var
Sabancı Center suikastıyla ilgili yeni bilgilerin ortaya çıkması üzerine Ankara'dan giden özel bir istihbarat ekibi tarafından da sorgulanan Geren, Akkol'un 1999'da yasadışı yollardan Suriye'den Atina'ya geldiğini ve Neoskosmos semtinde 3 katlı bir evin çatı katında yaşadığını anlattı.
1994'te Türkiye'den Yunanistan'a kaçan ve 12 yıl boyunca Atina'da "yurtdışı askeri kanat sorumlusu" olan Geren, örgüt yönetimince "İsa" kod adı verilen Akkol'un "Mehmet" adıyla tanındığını ve bu adla sahte kimlik kullandığını anlattı.

Haber: Tolga Şardan
Kaynak: www.milliyet.com.tr