BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.411,95
HABER /  GÜNCEL

Sabah'tan eksik haber

Sabah yazarı Hıncal Uluç TGC'nin Geleneksel Başarı Ödülleri'ni kazananlar arasında yer alan Yaşamdan Dakikalar'a kendi gazetesinin yer vermemesini eleştirdi.

Abone ol

TGC'nin Geleneksel Başarı Ödülleri'ni kazananlar arasında Hıncal Uluç'un da bulunduğu 'Yaşamdan Dakikalar' da var. Ancak bu program Sabah'ta yer almadı. Uluç bu durumu yazısıyla eleştirdi.

Yazı: Hıncal Uluç
Kaynak:  

-HABERİN altında imza yok.. "Merkez" yazıyor sadece..
"Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ödüllerinin sahipleri belli oldu/ Talu ve Metin'e başarı ödülü/ Yazarımız Umur Talu, muhabirimiz Pervin Metin ve Web sitemiz başarı ödülüne layık görüldü " başlığı ile Sabah'ın ödülleri taçlandırılmış.
TGC'nin Geleneksel Başarı Ödülleri'ni kazananlar açıklanmış.. Haber bu.. Editör de bayağı yer ayırmış.. Hemen tüm ödülleri kazananların listesi verilmiş.. "Hemen tüm" dedim.. Çünkü tüm değil.. Eksik var..
Yaşamdan Dakikalar "Yılın En Başarılı Kültür Sanat" programı seçildi, ayni ödül çerçevesinde.. Ondan bahis yok..
Üstelik bu programı oluşturan dört kişiden üçü, Sunay, Nebil, ben, Sabah yazarı iken..
Sabah yazarlarının başarısını Sabah duyurmuyor, haberi eksik verme pahasına..
Yaşamdan Dakikalar'ın Türkiye'nin içinde dışında, nasıl bir efsane haline geldiğini, nasıl fark yarattığını, bu ülkede yayıncılığı yozlaştırmadan da başarılı televizyonculuk yapılabileceğini nasıl kanıtladığını görüyor, biliyoruz.. Hem de tüm televizyonların en güçlü silahlarını yayına soktukları prime time'da, saat 20.30'da yayına girdiğimiz halde dimdik ayakta duruyoruz.
Başta Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, pek çok yarışma jürisi işin farkında.. Gencecik Yaşamdan Dakikalar ödüle boğuldu şimdiden.. Türkiye'nin dört bir yanından aldığımız davetlerin haddi hesabı yok..
Ama bırakın, rakip gazeteleri, Sunay, Nebil ve Hıncal'ın programı ve başarısını araştıran bir yazıya, Yaşamdan Dakikalar Dörtlüsü ile yapılmış, bir tek röportaja rastladınız mı, her gün magazin eki veren, hafta sonu üç gün, günlük eklere, ikinci eki ekleyen Sabah'ta..
Benim gazetem başta, medyamızın Yaşamdan Dakikalar'ı görmezden gelmesi, Yaşamdan Dakikalar'ın görülmesini engellemiyor ne var ki..