BIST 9.689
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.423,54
HABER /  MEDYA

Sabah yazarı verdi coşkuyu: Başkanlık sistemi genlerimizde var!

Başbakan ve AK PArti'ye desteği ile tanınan Sabah yazarı Sevilay Yükselir, gündemdeki "Başkanlık Sistemi" tartışmasına yeni bir boyut kattı: Genlerimizde var!

Abone ol

A Haber’de Nihan Günay’ın sunduğu Medya Dünyası’na Sabah si Yazarı Sevilay Yükselir’i konuk etti.

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olması yönünde söylenenleri değerlendiren Yükselir; "Ben sayın Başbakan'ın aday olacağını hissettim. Aday olması gerektiğini de düşünüyorum zaten. Bu makam artık onun hakkı. Eğer bu memlekette biri Cumhurbaşkanı adayı olacaksa bu Tayyip Erdoğan'dır" dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün koltuğunu Başbakan Erdoğan’a borçlu olduğunu söyleyen Yükselir, “Köşk’e kim çıkar?” sorusuna da önemli açıklamalarda bulundu.

“GÜL, O KOLTUĞU BAŞBAKAN ERDOĞAN’A BORÇLU”

Bu gerçek, sayın Gül'ün oturduğu koltuk çok değerli bir koltuk. Ama şunu söylemeliyim ki sayın Gül, o Cumhurbaşkanlığı koltuğunu Tayyip Erdoğan'a borçlu. Erdoğan olmasaydı olabilir miydi öyle bir şey. Olamazdı, geçmişte gördük bunu. Tamam sayın Gül hakkını verdi koltuğun. Ama ben yerinde olsam sayın Gül'ün böyle polemiğe falan izin vermem.

"GÜL’ÜN ETRAFINDA BİR YAĞ TABAKASI VAR"

Gül'ün etrafında bir yağ tabakası var" diyen Yükselir, "Çok özür dilerim. O tabaka sayın Gül'ü Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyması konusunda sürekli gazlıyorlar. O isimleri vermeyeceğim. O isimler sürekli bu yönde pompalama yapıyorlar " dedi.

Yükselir konuyla ilgili şunları da ekledi: "Köşk'ün etrafında belli bir şey var. Onlar dışarıdan oradan buradan Gül'le Erdoğan arasında bir diyalog problemi var gibi algı yaratmaya çalışıyorlar. Öyle bir problem yok. Sayın Gül 'Erdoğan adaysa bize de ona destek olmak gerekir' der ve çekilir bana göre."

"Sayın Gül burada nokta koyabilir, ben buna saygı duyuyorum. Ama bu noktayı koyarken kamuoyuna açık ve net olması gerektiğini düşünüyorum. Ama hala böyle, kafalarda böyle muğlak bir şeyler oluşmasına sebep olacak mesajlar veriyor sayın Gül."

"MUHAFAZAKAR KESİMİ BÖLMEYE ÇALIŞIYORLAR"

"Muhafazakar kesimi bölmeye çalışıyorlar. Muhafazakar kesim Tayyip Erdoğan'ın arkasında, o kesimin oylarını bölmeye çalışıyorlar. Bunların hepsi bir oyun bence ama beyhude bu çabalar."

"Yerel seçimlerdeki yüzde 46 Tayyip Erdoğan'ın oyu, bu kadar net. Ben ikinci tura kalacağına bile inanmıyorum. Gereksiz polemiklerden yorulduk. Ben artık konuşacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Tayyip Erdoğan, ben adayım dedikten sonra konu kapanmıştır bir kere."

"BAŞKANLIK SİSTEMİ GENLERİMİZDE VAR"

Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Yükselir, “Paralel yapı ile mücadele edebilecek tek isim Erdoğan’dır” dedi.

Başkanlık sistemi için "genlerimizde var diyen Sevilay Yükselir, "Bizim genlerimizde var. Biz tek adamı seviyoruz. Tek ve güçlü adamları seviyoruz. Tek adam olması diktatör olacağı anlamına gelmiyor. Niye korkuyoruz bu tek adam olayından ben anlamadım" dedi.

Yükselir başkanlık sistemi ile ilgili olarak da şunları söyledi: "Mevcut anayasal düzenlemeye bakıldığında yarı başkanlık sistemi geliyor zaten. Şimdiye kadarkiler kullanmamış. Kullansaydınız o zaman. Tayyip Erdoğan gibi bir adamın, bu kadar çalışkan ve güçlü bir adamın, elinde güç varsa kullanmaması mümkün mü?"

Paralel yapı ile bir tek Başbakan Erdoğan'ın mücadele edebileceğini söyleyen Yükselir, "Bu yapıyla mücadele edebilecek bu coğrafyada tek bir adam var, o da Başbakan Erdoğan. Geri kalanın yapabileceğini düşünmüyorum. Hiç kimse de kusura bakmasın. Köşk'e giderse de tam yetkiyle gitmeli. Öyle gitmezse zaten biz bittik."