BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Rusya 2 dev uçakla gözdağı verdi

Rus bombardıman uçağı "Tupolew Tu-95" Kuzey Denizi'nde NATO üyesi Hollanda ve Büyük Britanya'nın hava sahasını ihlal etti.

Abone ol

Hollandalı komutan Wilko Ter Horst, Rus bombardıman uçağı "Tupolew Tu-95"in dün Kuzey Denizi'nde Hollanda hava sahasını yarım mil ihlal ettiğini söyledi.

Hollandalı komutan Horst, nükleer başlık da taşıyabilen iki Rus uçağına, ülkesinin iki F-16 ile karşılık verdiğini söyledi.

Horst, "Rus bombardıman uçakları hava sahamızı terk edene kadar, F-16'larımız eşlik etti" dedi.

İSKOÇYA HAVA SAHASI DA İHLAL EDİLDİ

Rus savaş uçaklarının Kuzey Denizi'nde İskoçya hava sahasını da ihlal ettiği belirtildi. İhlal sonrası İngiliz ordusuna ait iki savaş uçağı Leuchers askeri üssünden havalanarak, Rus savaş uçaklarına eşlik etti.

İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rusya'ya ait iki savaş uçağı uzun süre uluslararası hava sahasında kaldıktan sonra üslerine döndü" denildi.

Hollanda, Rus savaş uçaklarının bu yıl 21 Mart'ta ve geçtiğimiz yıl 10 Eylül'de hava sahalarını ihlal ettiğini de açıkladı.

Savunma uzmanları, Rusya'nın son dönemdeki hava sahası ihlalleriyle NATO'nun hava savunma sistemini test ettiğini ileri sürdü.

İngiltere "Typhoon" tipi 4 savaş uçağını önümüzdeki hafta Litvanya'ya gönderiyor. Amaç NATO'nun Baltık'ta bulunan hava savunma sistemini güçlendirmek.