BIST 9.998
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.403,52
HABER /  GÜNCEL

Saatler gazeteciyi bozdu

Katar gezisi olaylı geçti. Hediye saatler gazetecileri birbirine düşürdü.

Abone ol Katar şeyhinin gazetecilere hediye ettiği Vacheron Constantin ve Omega Seamaster marka 4 bin dolarlık saatler krize neden oldu. Cumhurbaşkanı Gül'ün Katar gezisinde gazeteciler hediye saat yüzünden tartıştılar.

Bir çok gazeteci iade etti, kimisi de etmedi. Kimileri de "bağış yapalım" dedi. Ancak onda da kime yapılacağı konusunda anlaşmazlık çıktı. Geziye katılan Milliyet'ten Serpil Yılmaz saat krizini ayrıntılarıyla yazdı:

Bu ülkelerin geleneksel tutumuna karşı nezaketsiz davranmayalım" endişesiyle Türkiye'ye dönüşte sivil toplum kuruluşlarına bağışlanmasını gündeme getirenler de vardı.

Mehmetçik Vakfı'na bağış

Bu önerilerden iki tanesi ilginçti. Bunlardan birincisi, hediye edilen Omega marka saati odasında bulup, bizi de durumla ilgili bilgilendiren SKY Türk Ankara Temsilcisi Murat İde'ye aitti. İde, "Mehmetçik Vakfı'na bağışlayalım" diyordu.

"Orada Kimse Yok Mu" derneğine bağış

İkincisi Vakit gazetesinin Ankara Temsilcisi Serdar Arseven'den geldi: "Orada Kimse Yok Mu" derneği veya sizin önerdiğiniz bir başka derneğe bağışlayalım; ama ille de Türkiye'ye götürelim." Arseven'in organizasyon önerisini kabul eden tek kişi çıkmadı. Hatta biraz da hır çıktı.

Orada teslim edenler

Sonunda SKY, Hürriyet, Vatan, Bugün, TV-24, NTV ve CNN TÜRK'teki arkadaşlarla "Katar'daki yetkililere teslim" yönünde karar alındı.

Taki Doğan vermedi

Bu arada aynı konu Akşam gazetesinde de yer aldı. Sevim Küçükkoşum'un haberine göre saati geri vermeyenler arasında Taki Doğan da var.  
HaberTürk Ankara Temsilcisi Taki Doğan, “Saati Ankara’ya geldikten sonra paketi açınca gördüm. Kıymetli bir saat olduğunu düşünmüyorum. Saat me-raklısı da değilim. Benim için anısı olan bir hediyedir. Bu saati kıymetli bulup mesele yapana da hediye verebilirim” diye konuştu.

Ankara'da teslim edenler

Zaman Gazetesi’nden Mustafa Önal ve Yenişafak Gazetesi’nden Abdülkadir Selvi de, saatleri bavulları ile birlikte uçağa yüklendiği için, hediyeleri Ankara’da teslim etmeye karar verdi.