BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Saadet Partisi Genel Başkanı’ndan gündem yorumu

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Türkiye’nin müstahak olmadığı bir süreçten geçtiğini söyledi. <br/>Bahçeşehir Ü...

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Türkiye’nin müstahak olmadığı bir süreçten geçtiğini söyledi.
Bahçeşehir Üniversitesi’nin Bursa’da düzenlediği ‘Siyaset Okulu’ programına katılan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Merinos Kongre ve Kültür Merkezi Başkanlık Salonu’nda gerçekleşen konferansta konuşan Kamalak, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının Türkiye tarihindeki ilk hazin olay olduğunu belirterek, "Önemli olaylar demiyoruz, ne yazık ki güncel olaylar diyoruz. Türkiye müstahak olmadığı bir süreçten geçiyor; hak etmediği bir durumla karşı karşıya. Güncel dediğimiz olay yolsuzluktur. Yolsuzluk her toplumda olabilir ama 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk defa bakan çocukları yolsuzlukla suçlanıp mahkeme kararı ile tutuklanıyor" dedi.
Kamalak, "Ülke açısından değerlendirince hazin bir durum. Bundan daha hazin bir durum da fitneden bahsedilmesi. Devlet içinde devletten bahsediliyor. Bu olayların okyanus ötesinden idare edildiği ifade ediliyor. Fethullah Hoca’ya dayandırılmak isteniyor. Olayları bir an için hükümetin dediği gibi kabul edelim. Sayın banka müdürünün ayakkabı kutularının içine dolarları Fethullah Hoca mı koydu? Buna ihtimal var mı? Sayın Bakanımızın oğlunun yatak odasına paraları cemaat mi yerleştirmiş? Ciddiyetle düşünülmesi gereken bir konudur. Kimin yaptığı belli, fail ortada. Gerisinde başkaları olabilir ama hiç şüphesiz ki o da zamanla açıklığa kavuşacaktır Dünya aleme rezil oluyoruz. Bu olaylar dünya medyası tarafından ibretle izleniyor. Siyaset bu değildir, böyle olmamalı. Siyasetçi toplumun her bakımdan sorumlusu olan bir kişidir" ifadelerini kullandı.
(İHA)