BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.435,50
HABER /  GÜNCEL

Saadet öyle bir güzel seçti ki...

Bu seçimler bir alem... Her parti ideolojisinin aksini yapmaya söz vermiş sanki. Bu kez de Saadet Partisi'nin adayı şoke etti. Çankaya'ya tiyatrocu bir kadın aday gösterdi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının eski milletvekili Veysel Candan olduğunu açıkladı. Partinin Çankaya adayı ise Demokrat Partili Dursun Acun’un kızı tiyatrocu Esra Acun olarak açıklandı.

ÇANKAYA ADAYI BİR TİYATRO SANATÇISI

SP’nİn Çankaya adayı Esra Acun’un tiyatro sanatçısı olduğu belirtildi. 1973 yılında Ankara’da doğan Acun, Demokrat Parti eski Kayseri Senatörü Dursun Acun’un kızı.

Ankara Konservatuarı’nda iki yıl tiyatro eğitimi alan Acun, Ankara Devlet Tiyatrosu’nda misafir oyuncu olarak görev yaptı.

Türkiye’nin ilk kadın pondomim sanatçılarından olduğu ifade edilen Acun, Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Bekar olan Acun’un, SP Kadın kolları toplantılarına katıldığı ifade edildi.

Kurtulmuş, Anadolu Gösteri Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım töreninde, ''İstanbul'da seçimin sanki sadece AK Parti adayı Kadir Topbaş ve CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçecekmiş gibi gösterilmeye çalışıldığını'' ifade etti.

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Sefa Sirmen'in Kuranıkerim kurslarına ilişkin sözlerini anımsatan Kurtulmuş, ülkede bin 452 kursun kapalı olduğunu söyledi.

Bu kursların açılması için AK Parti ve CHP'yi birlikte çalışmaya çağıran Kurtulmuş, ''Samimiyet sınavı önünüzde. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz'' dedi.

Kurtulmuş'un konuşmasının ardından partiye yeni katılanlar ile Ankara'da seçime girecek belediye başkan adayları sahneye davet edildi. Aralarında tek kadın aday olan Çankaya Belediye Başkan adayı Esra Acun'un da bulunduğu belde ve ilçelerin belediye başkan adayları partililere tanıtıldı.